Jaká je hodnota odporů zářivkové montážní svítilny 230V/8W?

<< < (2/3) > >>

Milan Hudec:
Citace: Jan Alin  12.11.2011, 18:33

Je to tak, ale důvod k radosti to není. Každá věc má jedno malé kurvítko a zahodí se celá, pro mě je to plýtvání které se časem vymstí.

Na základě několika čerstvých případů budu velice kritický:

A kdo by to tak měl opravovat?,  většina mládeže si tak šroubovákem vypíchne oko, či ho v hospodě vymění za pívo, ale šroubovat? a v dnešní době?

Jan Alin:
Citace: Milan Hudec  12.11.2011, 19:16

A kdo by to tak měl opravovat?,  většina mládeže si tak šroubovákem vypíchne oko, či ho v hospodě vymění za pívo, ale šroubovat? a v dnešní době?

No, když se kouknu okolo sebe, musím uznat že na tom něco je, ale pár šikovných mlaďáků okolo sebe znám a obecně jim nedělá problém se něco naučit když mají motivaci.   

Jiří Schwarz:
Jestli je to stejná jako jsem nedávno opravoval, tak tam na hodnotách odporů moc nezáleží  :D

Byly tam spálené dva odpory 200 Ohmů (v sérii s kondenzátory 4M7),  po výměně se z nich poměrně rychle zakouřilo, protože se prorážel kondenzátor (ten největší, 2M2, svitkový, ne "ellyt") a byly tam 2 proražené diody. Na druhý pokus jsem získal "lampu s mírně vysvícenou zářivkou"

Pak tam byl ještě 47Ohmů dp série s výbojkou a M33 na přívodu jako vybíjecí pro ten "největší" kondenzátor

Hodina "blbnutí",  jeden "menší výbuch",  podtrženo, sečteno, každý si nějak vážíme svého času, ale dnes je opravdu problém věnovat se opravám...

Jiří Mudra:
Citace: Jan Alin  12.11.2011, 18:33

Je to tak, ale důvod k radosti to není. Každá věc má jedno malé kurvítko a zahodí se celá,  pro mě je to plýtvání které se časem vymstí.

Proto jsem zastáncem nechat si starou jako dárce orgánů a koupit novou, pokud možno totožnou... když se vytvoří sbírka několika kusů na náhradní díly, tak se dá už z něčeho opravovat.

Druhou možností je být dostatečně zdatný a vymyslet trvalejší zdroj pro danou trubici...

Václav 3:
Odpory které odcházejí v těchto rádoby elektronických předřadnících mají obvykle hodnotu 150 až 220 Ohmů a jejich výměna nic neřeší, jak psáno výše kol. Schwarzem. Pokud chcete tohle svítidýlko opravit, tak je snad nejlepší použít adapterovou krabičku, do ní dát tlumivku 7 až 11W (společný typ pro všechny příkony) a k trubici starter. Získáte tím rychlý (byť s blikáním) start i v zimě a daleko vyšší životnost trubice, protože ta je v původním  zapojení silně namáhána stejnosměrným proudem z nedokonalého elektronického předřadníku a velice brzy začne na jednom konci černat a pak odejde.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana