Jaká je hodnota odporů zářivkové montážní svítilny 230V/8W?

<< < (3/3)

Daniel Hudzík:
Citace: Krchňák Karel  12.11.2011, 10:36

.
Mimo kondenzátorů, odporů a diod nejsou v el. tlumivce použity žádné jiné součástky.

Takze sa nejedna o elektronicky predradnik v pravom slova zmysle (dvojcinny menic s trafom) ale len jednoduchy zdvojovac napatia(pre zapalenie ziarivky) s kondenzatorom v serii, ktory obmedzuje pracovny prud trubice. Tam by oprava mna stala za to.

Václav 3:
to kol. Hudzík:

Ano, to je jedno ze zapojení, které jsem myslel. Trubice je napájena deformovaným průběhem střídavého proudu, kde jsou půlperiody jedné polarity částečně potlačeny, což zkracuje životnost trubice. Existuje ještě jedno zapojení, které je sice zdánlivě symetrické, tam se také vyskytují ony zmiňované odpory 150 až 220 Ohmů, ale problém s životností trubic je obdobný.

Daniel Hudzík:
Citace: Václav 3  14.11.2011, 00:36

to kol. Hudzík:

Ano, to je jedno ze zapojení, které jsem myslel. Trubice je napájena deformovaným průběhem střídavého proudu, kde jsou půlperiody jedné polarity částečně potlačeny, což zkracuje životnost trubice. Existuje ještě jedno zapojení, které je sice zdánlivě symetrické, tam se také vyskytují ony zmiňované odpory 150 až 220 Ohmů, ale problém s životností trubic je obdobný.

Po skusenostiach s opravami predranikov v trolejbusovych svietidlach (14 a 15Tr) sa mi priebeh prudu v tomto zapojeni az taky zdeformovany nezda ;)

Navigace

[0] Index zpráv

[*] Předchozí strana