Václav Pešek
Neverifikovaný uživatel @1
|
|
« kdy: 12.11.2011, 22:52 » |
|
Budu dělat instalaci v jedné garáži, která může být občas využívána jako dilna (cca 8*15m)
má tam přijít 10ks svítidel, zářivkových, 2x58w, v provedení určeném pro montáž na hořlavé materiály (dřevěný strop).
investor má již jinou, podobnou garáž, kde je osvětlení řešeno stejně, svítidla jsou v provedení s elektronickým předřadníkem, přičemž při nízké teplotě v garáži (nevytápěná cca pod 10st. C) prý na plný výkon nabíhají desítky minut, při vyšší (od 15st. výše) několik minut.
vyřeší tenhle problém, osazení svítidel s klasickým předřadníkem (tlumivka + startér) aby svítidla naběhla hned, nebo alespoň do několika minut i při nízkých teplotách?
případně jaké jiné poměrně výkonné svítidlo by se mohlo použít? Halogenové nebude asi dobré, kvůli teplu a dřevěném stropě (možná proto byly zvoleny zářivky) a na té ploše by byly i významným problémem ohledně příkonu, protože přívod je jen 3x20A jako podružný a prý tam budou využívat svářečku.
Zbytek instalace je standart, několik 3F zásuvek, několik 1F zásuvek, elektrická vrata, vnější orientační osvětlení na čidlo...
já jsem se s podobným problémem doposud nesetkal, protože jsem svítidla s elektronickým předřadníkem jinam, než do bytů neinstaloval a při pokojové teplotě naběhnou hned..
|