Domů Nápověda Vyhledávání Přihlásit Registrovat
Novinky:               PROSÍME VŠECHNY UŽIVATELE, PŘED POUŽITÍM DISKUSÍ ČTĚTE MÍSTNÍ PRAVIDLA! ZDE ...!

+  Diskuse Elektrika.cz
|-+  Pracovní zóna
| |-+  -B- 30 denní zóna dostupných diskusí
| | |-+  Cos fí v domácnosti - rozsah, korekce, ...?
0 uživatelů a 1 Host prohlíží toto téma. « předchozí další »
Stran: [1] Dolů Poslední příspěvky Tisk

Upozornění!
Odpovědi na témata nejsou právně závazné!
Na elektrickém zařízení smí pracovat pouze osoba s příslušnou kvalifikací dle nařízení vlády 194/2022 Sb. Podrobnosti zde!

Autor Téma: Cos fí v domácnosti - rozsah, korekce, ...?  (Přečteno 1810 krát)
Josef Sarauer
Neverifikovaný uživatel @1

« kdy: 06.11.2011, 15:07 »

Moderátor: "Cos fí v domácnosti - rozsah, korekce, ...?" není jasnou tázací otázkou tématu dle pravidel diskusí. Opakujte prosím zadání správně.

,  tak jako spoustu ostatních lidí mě trápí vysoká spotřeba elektřiny. Po přečtení článku "Máte zkušenost s tím, že by nový elektroměr počítal víc, než je skutečný odběr?" jsem se začal více pídit po spotřebě jednotlivých spotřebičů. Jsme běžný RD. Roční spotřeba cca 4,2 MW, což je cca 11,5kWh denně. Topíme plynovým kotlem. Provádím kontrolu malým digitálním měřičem spotřeby (koupeno pravděpodobně v hypermarketu). Překvapilo mě, že když jsem připojil elektroniku v obýváku přes tento měřák, cos fí byl 0,25. To bylo v době, když na tu zásuvku byl připojen domácí server (zapnutý),  XBox (StandBy),  domácí kino (StandBy),  plasma TV (StandBy),  switch (zapnutý) - spotřeba cca 18W, cos fí 0,25. Po zapnutí TV - spotřeba cca 250W, cos fí 0,95. TV jsem vypnul, mezi měřák a spotřebíče jsem vložil UPS. S vypnutou TV cca 30W, cos fí 0,4.
Předpokládám, že naměřené hodnoty cos fí s vypnutou TV výrazně neovlivní měření elektroměrem, ale přesto by mě zajímalo zda se jedná o normální jev.
Za názor či vysvětlení předem  poklona
Zaznamenáno
Stran: [1] Nahoru Poslední příspěvky Tisk 
« předchozí další »

Příbuzné diskuse a články z Elektrika.cz

Příbuzné diskuse a články z Kutil.elektrika.cz

Poháněno MySQL Poháněno PHP Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006, Simple Machines Validní XHTML 1.0! Validní CSS!
+420 910 100 100
Stránka vytvořena za 0.023 sekund, 21 dotazů.