Domů Nápověda Vyhledávání Přihlásit Registrovat
Novinky:               PROSÍME VŠECHNY UŽIVATELE, PŘED POUŽITÍM DISKUSÍ ČTĚTE MÍSTNÍ PRAVIDLA! ZDE ...!

+  Diskuse Elektrika.cz
|-+  Pracovní zóna
| |-+  -B- 30 denní zóna dostupných diskusí
| | |-+  Jak silný zvuk může vydávat elektroměr?
0 uživatelů a 1 Host prohlíží toto téma. « předchozí další »
Stran: [1] Dolů Poslední příspěvky Tisk

Upozornění!
Odpovědi na témata nejsou právně závazné!
Na elektrickém zařízení smí pracovat pouze osoba s příslušnou kvalifikací dle nařízení vlády 194/2022 Sb. Podrobnosti zde!

Autor Téma: Jak silný zvuk může vydávat elektroměr?  (Přečteno 3777 krát)
Jiří Schwarz
*

« kdy: 29.10.2011, 23:03 »

Tak jsem se dostal ke staršímu rozvaděči, ze kterého byl slyšet "typicky elektrický zvuk". Dost silný při otevřeném rozvaděči, slušně slyšitelný i při zavřeném rozvaděči.
Vrhnul jsem se na stykač. Jenže ten byl odpadlý.
On si klidně vrčí elektroměr. Dvoutarifový, mechanický, relativně nové provedení  (plexi kryt),  nálepka s kalibrací z roku 2004.

Setkáváte se s tím také? Já jsem se se slabým zvukem již párkrát setkal, ale s tak silným ještě zdaleka ne.
Je to důvod žádat výměnu?
Zaznamenáno

Jako tvrdá Chodská palice nemám rád přísloví o tom, že moudřejší ustoupí. Když moudřejší ustoupí, hlupák si prosadí nesmysl!
Příspěvky psané kurzívou berte s velkou rezervou a nadhledem :-)
Lukáš Rotrekl
*

« Odpověď #1 kdy: 29.10.2011, 23:37 »

Měl jeden "zákazník" pocit, že mu hučí elektroměr. Byl jsem u něj 2x 2h a nic. Řekl jsem mu že další návštěva bude zpoplatněna a už jsem o něm neslyšel..  Takže ani neznám závěr...
Zaznamenáno

Vysvětlit jde všechno, bohužel ne všem.....

Není mě jasné, jak je možné že spousta lidí, kteří umí psát, neumí číst.
František Šohajda
*

RT E2-A

« Odpověď #2 kdy: 30.10.2011, 07:54 »

Já bych osobně požádal o nový elektroměr...
V rajónu E-ON vymění bez remcání! Mrknutí
Zaznamenáno

RT -EZ   - elektroinstala ce domovní, specializace na zdravotnické rozvody... revize ve zdravotnictví ...už 40 let....
Václav 3
« Odpověď #3 kdy: 30.10.2011, 08:58 »

Určitě požádat o výměnu, venku to nemusí zase až tak vadit, nepříjemné to může být v noci, v bytě je to na palici celý den. Mohu říct, že jsem se u klasických elektromechani ckých elměrů setkal s kusy, u kterých nebylo chvílemi slyšet nic jiného než 50 Hz, ani vlastní slova. Měl by to být i zájem dodavatele, protože nejspíš uvolněné jádro některého systému, které hlučí,  může způsobovat nepřesnost vyšší než povolenou. 
Zaznamenáno
boris stopka
Neverifikovaný uživatel @1

technik elektromeroveho servisu ZSE a.s.

« Odpověď #4 kdy: 30.10.2011, 22:06 »

jsem technik elektromeroveh o servisu ZSE.s tymyto zalezitostami sa stretavam bezne.nic take na tom neni staci ak si zakaznik zahlasi na poruchovku.ohl asi vcom je problem a stane sa.dojde technik premeni mu iny novy spise papiere a hotovo.vcom tu vidite taky problem ved je to jednoducha zalezitost.... staci ak si otvorite hubu tot vse...
Zaznamenáno

ked neco nevim tak studujem az vim otem skoro  secko potom sa bavim otem co nevim
Stran: [1] Nahoru Poslední příspěvky Tisk 
« předchozí další »

Příbuzné diskuse a články z Elektrika.cz

Příbuzné diskuse a články z Kutil.elektrika.cz

Poháněno MySQL Poháněno PHP Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006, Simple Machines Validní XHTML 1.0! Validní CSS!
+420 910 100 100
Stránka vytvořena za 0.024 sekund, 21 dotazů.