Proč bliká autožárovka 3W 12 V LED 4.generace v parkovacích světlech automobilu?

(1/5) > >>

Petr Vojtíšek:

Předem podotýkám, že jsem neznalý v oboru elektro.
Věděl by někdo o problému blikání led žárovek v parkovacích světlech auta?
Měl jsem původně led žárovky s paticí T10 5 x tříčipové SMD diody na jedné žárovce. Vše fungovalo.
Objevil jsem nové led žárovky 4.generace 3W s optikou - svítí tak min. 3x více.
Dal jsem je tam.
Podíval jestli svítí - svítily asi 3 minuty.
Pak jsem je zhasnul.
S radostí jsem si řekl, ty teda svítí...super.
Pak jedu večer - a téměř po zapnutí světel parkovacích mě začaly z ničeho nic blikat tyto ledky v každém světle - zdá se, že je to i jakýsi interval, avšak nepravidelný.
Myslel jsem si, že je to kontakt, ale ten jsem posléze po vyzkoušení vyloučil.
Víte někdo, v čem je problém?

Zdenek2752:
1. Je ta vaše LEDka schválená pro silniční provoz? Tipnul bych si že ne. I ta tříwatová může oslňovat.
2. Nepoužívejte výraz led žárovka. Žárovka je zdroj světla, vznikajícího žárem vlákna. U LED vzniká světlo jiným způsobem.

Jiří Schwarz:
Citace: Zdenek2752  28.10.2011, 12:41

1. Je ta vaše LEDka schválená pro silniční provoz? Tipnul bych si že ne. I ta tříwatová může oslňovat.
...

Někteří borci to neřeší. Také se tomu říká sobectví, egoismus, bezohlednost.. .

Jak to bliká?
Úplně to zhasne, nebo jen svítí méně a více?
Není možné, že po zavření "do reflektoru" by se to ohřálo a byla tam nějaká ochrana?

Petr Doležal:
Nekoupil jste náhodou toto?

Václav 3:
LED nahrazující autožárovky musí být homologovány pro použití ve vozidle - známá značka Exx (kde x je jednomístné nebo dvojmístné číslo zkušeby, která homologaci provedla) v kroužku nebo oválu, to u těch svých "žárovek" zkontrolujte a případně je hoďte obchodníkovi na hlavu. vás asi postihl známý problém, který se vyskytuje u LED použitých v předním reflektoru jako obrysové světlo - totiž jejich přehřátí od hlavních halogenových žárovek. Čip LED urychleně stárne vlivem vysoké okolní nebo provozní teploty, u těchto LED možná kombinací obojího.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana