Vyplatí se instalovat proudový chránič s G charakteristikou?
Milan Hudec:
Citace: Tomáš Rychtera 17.10.2011, 16:44
Jaký máte názor na instalaci namísto standartního proudového chrániče (typ AC, A), chránič typu AC-G, A-G, ktrerý by měl omezovat počet nežádoucích vypnutí?
Zejména se vyplatí použít chránič se zvýšenou spolehlivostí typu A.
Charakteristik u G a více necitlivější má chca nechca většina dlouho nezkoušených chráničů obyčejných. (dance)
Jiří Schwarz:
Citace: nedávná událost 17.10.2011, 22:00
... V koupelně při fénování na poloviční výkon, kdy je výkon omezován vnitřní diodou, by mohl být chránič typu AC hazard...
A co norma ČSN 33 1600, ed.2?
Podle ní je uživatelem spotřebiče osoba, které elektrický spotřebič přímo užívá k činnosti, ke které je výrobcem určen.
Hazardem není jisté provedení chrániče. Víte kolik je u nás "bytů a koupelen" s elektroinstala cí z doby, kdy se první proudové chrániče objevily ve zdravotnictví (nebo i podstatně starších)?
Hazardem je používání elektrospotřeb iče v rozporu s pokyny výrobce, v rozporu se zdravým rozumem!
Chránič chrání před některými závadami, chránič nemůže být tak dokonalý, aby na 100% chránil před blbostí nezodpovědných jedinců!
Václav 3:
Já si dokonce dovolím tvrdit, že přílišná technická bezpečnost může být někdy na závadu. Všeobecně známým příkladem je chování velké části řidičů-majitelů nových bezpečných vozidel na silnicích. Lidská psychika je ošemetná věc, při vidině, že mně se nemůže nic stát, absolutně zapomínají, jaké škody mohou napáchat druhým. Bohužel jsem se setkal s tímto přístupem u některých méně bystrých lidí i v elektrotechnic e.
Navigace
[0] Index zpráv
[*] Předchozí strana