Vyplatí se instalovat proudový chránič s G charakteristikou?

(1/2) > >>

Tomáš Rychtera:
Jaký máte názor na instalaci namísto standartního proudového chrániče (typ AC, A),  chránič typu AC-G, A-G, ktrerý by měl omezovat počet nežádoucích vypnutí?

František Šohajda:
"G" se běžně roky používá např. ve zdravotnictví aby se zabránilo nežádoucím vypnutím ....
třeba vyšetřovacích přístrojů...(např. u starších zubních souprav...a td../
Doma bych asi řešil případ od případu.... (dance) Je totiž kapánek dražší...

PS.Mám s ním velmi dobré zkušennosti... .jen doporučuji....

Pavel Ryšavý:
No, pokud se zamyslím nad sebou, nedokážu si vzpomenout kdy mi vypadl chránič tak, abych mohl tvrdit, že se jednalo o nežádoucí vypnutí.
Samozřejmě že to není nic proti ničenu, nechť Vaše instalace obsahuje třeba pouze G, ale nejsem přesvědčen o jejich nutnosti

nedávná událost:
Možná se tomu budete divit, ale při velmi zjednodušeném zkoušení zásuvky připojené na nový proudový chránič typu AC se mi nedávno povedlo dvakrát z asi 8 pokusů roztočit vrtačku Makita, pokud byla dotykem vidlice připojená na L a PE svorku. Cca   5 pomalých otáček vřetene, až při silnějším stisku regulačního vypínače chranič spadl. Rozhodně bych tedy doporučoval typy A, citlivý i na pulzující stejnosměrné proudy. V koupelně při fénování na poloviční výkon, kdy je výkon omezován vnitřní diodou, by mohl být chránič typu AC hazard. Zní to sice troufale, ale typ AC bych dnes dal už jen na motory a odporové spotřebiče.

Fuk Tomáš:
Citace: nedávná událost  17.10.2011, 22:00

Možná se tomu budete divit, ale při velmi zjednodušeném zkoušení zásuvky připojené na nový proudový chránič typu AC se mi nedávno povedlo dvakrát z asi 8 pokusů roztočit vrtačku Makita, pokud byla dotykem vidlice připojená na L a PE svorku. Cca   5 pomalých otáček vřetene...

230 V * 30 mA = 6,9 W. Tím už se dá opatrně roztočit ledacos, když to má např. triakový regulátor.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana