Doslechli jste se, že TNK označila normu o aktivních hromosvodech za neplatnou?

<< < (9/46) > >>

Jan Franěk:
Citace: Milan Hudec  17.10.2011, 08:23

Nařízení vlády ohledně výpočtu rizika je malá váha?

Já nezpochybňuji a ostatně ani dodavatelé aktiváků, nutnost ochran před bleskem. Mě jde ale o právní váhu rozhodnutí, že se aktiváky montují a revidují protiprávně. Tedy to, že na našem území, platí jen normy a nařízení ČSN a  vydané EU. Pokud jde o použití norem jiných států, tak není dovoleno tyto používat (zneužívat) kvůli obchodu (podvodu).

Miroslav Minařík:
Citace: Miroslav Macek  17.10.2011, 15:53

no, je tam hodně heren a myslím i hromosvodů (z dřívějších diskusí jsem měl pocit, že je to jakási Mekka hromosvodařů u nás).

:-)
V Las Vegas jsem byl několikrát a mohu potvrdit, že se Chomutov opravdu nedá nazvat ani předměstím Las Vegas.  :D

Je pravdou, že v okolí Chomutova se to hromosvodáři jen hemží. Není to i zvýšenou bleskohromovou aktivitou?

Zdenek Hejčl:
A Chomutov jako na potvoru je v dolíku....  ;D

Milan Hudec:
Citace: Jan Franěk  17.10.2011, 21:53

Já nezpochybňuji a ostatně ani dodavatelé aktiváků, nutnost ochran před bleskem. Mě jde ale o právní váhu rozhodnutí, že se aktiváky montují a revidují protiprávně. Tedy to, že na našem území, platí jen normy a nařízení ČSN a  vydané EU. Pokud jde o použití norem jiných států, tak není dovoleno tyto používat (zneužívat) kvůli obchodu (podvodu).

Pane kolego vy jste vůbec nepochopil skutečný stav věci, aktivní hromosvod není přece primárně určen k ochraně objektu před bleskem a tak jako si mohu dát za splnění návodu výrobce na střechu šicí stroj i třebas s uzemněním, a vy jako revizák mě ho změříte (uzemnění),  zda odpovídá návodu na šicí stroj a vystavíte revizi, že šicí stroj má uzemnění dle požadavků normy na šicí stroje, si dám na střechu aktivák, abych do něj mohl ve zhuleném stavu bubnovat.

Miroslav Minařík:
Citace: Milan Hudec  18.10.2011, 06:59

Pane kolego vy jste vůbec nepochopil skutečný stav věci, aktivní hromosvod není přece primárně určen k ochraně objektu před bleskem a tak jako si mohu dát za splnění návodu výrobce na střechu šicí stroj i třebas s uzemněním, a vy jako revizák mě ho změříte (uzemnění),  zda odpovídá návodu na šicí stroj a vystavíte revizi, že šicí stroj má uzemnění dle požadavků normy na šicí stroje, si dám na střechu aktivák, abych do něj mohl ve zhuleném stavu bubnovat.

No tak to je příměr! Milane  (jednicka) (jednicka) (jednicka)

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana