Doslechli jste se, že TNK označila normu o aktivních hromosvodech za neplatnou?
Rozmahel Vladimír:
Citace: Jan Franěk 17.10.2011, 21:53
...Tedy to, že na našem území, platí jen normy a nařízení ČSN a vydané EU. Pokud jde o použití norem jiných států, tak není dovoleno tyto používat (zneužívat) kvůli obchodu (podvodu).
Ono je to trochu jinak. Použití a splnění požadavků našich norem se považuje za splnění minimálních podmínek a bylo by uznáváno jako OK, obecně u všeho bez výhrad.
Pokud ale někdo provede něco stejně, nebo srovnatelně s ohledem na výsledek, nemusí se držet normy. Proto naše normy nejsou závazné.
Myslím, že takto se na to např. roubuje aktivák.
Proto mi chybí logika, proč to stále ve FR používají. Myslí si oni totéž o našem, co my o jejich řešení?
TNI není navíc právně závazný dokument. Ten kdo to tam dal by to měl protlačit sbírkou... :D
Milan Hudec:
Citace: Miroslav Minařík 18.10.2011, 07:30
No tak to je příměr! Milane (jednicka) (jednicka) (jednicka)
(poklona) , leč za svůj největší úspěch ohledně aktiváků považuji skutečnost, že jsem již dva prodejce těchto zařízení přesvědčil o naprosté nutnosti chránit jejich aktivák klasickým Franklinem :).
Kamil Novák:
Citace: Milan Hudec 18.10.2011, 08:28
(poklona) , leč za svůj největší úspěch ohledně aktiváků považuji skutečnost, že jsem již dva prodejce těchto zařízení přesvědčil o naprosté nutnosti chránit jejich aktivák klasickým Franklinem :).
A to se vyplatí! ;D :D >:D
Jiří Schwarz:
Citace: Milan Hudec 18.10.2011, 06:59
Pane kolego vy jste vůbec nepochopil skutečný stav věci, aktivní hromosvod není přece primárně určen k ochraně objektu před bleskem a tak jako si mohu dát za splnění návodu výrobce na střechu šicí stroj i třebas s uzemněním, a vy jako revizák mě ho změříte (uzemnění), zda odpovídá návodu na šicí stroj a vystavíte revizi, že šicí stroj má uzemnění dle požadavků normy na šicí stroje, si dám na střechu aktivák, abych do něj mohl ve zhuleném stavu bubnovat.
Neměli bych zapomínat na to, že platnost norem není obecně závazná a pokyny výrobce mají vyšší váhu než norma
Takže když výrobce na něco, co vypadá jako součást hromosvodu, napíše, že to je lapač komárů a má se na něm kontrolovat znečištění, tak klidně na to může být napsaná kontrolní zpráva, že to bylo "umyté, aby to nebylo příliš špinavé".
Milan Hudec:
Ještě velice čerstvě ze včerejška, hlavice se stává aktivní až při prvním úderu blesku do této, přičemž do té doby se chová jako pouhý kovový prvek spojený s jímací soustavou.
Problémem je, že po prvním úderu do hlavice nechráněné Franklinovou soustavou dojde k poškození jí samé a následně ke škodám v objektu, jelikož je k dispozici pouze jeden svod.
V Šumperku chtěli ušetřit, a ted nemají kde spát :(
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana