Doslechli jste se, že TNK označila normu o aktivních hromosvodech za neplatnou?
Pavel Horský:
Milane (jednicka). Mě se plaší kladiva, když narazím na blbce.
Ján Garaj:
Vážení kolegovia diskutujúci-nedovolím si napísať kolegovia elektrikári, aj ked som ním bol,
ale vzhľadom ku svojmu veku sa už medzi odborníkov nechcem zaraďovať.
Vyjadrím sa ku nasledovnému:
1/ Pán Hájek 31.10.2011-14:47
Po zrušení monopolu nastane chaos, ako sa stalo na Slovensku ...
Neviem o čom tu píšete,som občanom,tak ČR,ako aj SR som Slovák, žijem aj tam aj tam.
Nevidím žiadny velký rozdiel v tom bordelíčku či už u nás na Slvensku alebo u nás v Česku, tu sme si úplne rovní. A píšeme o hromozvodoch a nie o chaose, kde by mohli najviac urobiť revizáci naozaj.
Ich stanovisko RZ (rev.zpráva) je záväzné a rozhodujúce.
Oni dávajú to posledné pomazanie, aby mohla stavba byť užívaná, alebo nie.
Alebo sa boja o svoj džob a občas sa správajú ako predajné dámy, nehnevajte sa za výraz,
niekedy sa to inak asi nazvať nedá.
Verím im, že by prišli o chlebík, ale nech sa potom nesťažujú.
Mám dosť vlastných skúseností a som ochotný zúčastniť sa ale naozaj verejnej diskúzie v ktorej by som zverejnil aj mená firiem u ktorých si už tzv ani neškrtnem,
tzv. pre dobrotu, na žebrotu.
Ale som asi jeden z mála a už mi to ani tak nevadí, osobne ano,profesne som už penzista.
Kde je však Vaša stavovská hrdosť?
Zverejnite, kto sa vás snažil a prečo korumpovať!
2/Pán Minařík 29.10.2011 19:34 a p.Schwarc (Ak som neuviedol správne meno, tak sa ospravedlňujem) 29.10.2011 23:20. Naozaj,kto podá trestné oznámenie? Je to predsa povinnosť každého občana, ak vidí trestnú činnosť a kvalifikovane vie posúdiť, že o trestnú činnosť ide.
Inak je to mlátenie prázdnej slamy-nezastávajte sa preto TNT.
3/ Pán Hudec 29.10.2011 20:03. Zatial je to fantasmagoria, ale čo ked sa stanete prvým vynálezcom, držím vám palce.
Kamil Novák:
Jen malé upřesnění k této pasáži :
Citace: Ján Garaj 05.11.2011, 10:31
A píšeme o hromozvodoch a nie o chaose, kde by mohli najviac urobiť revizáci naozaj.Ich stanovisko RZ(rev.zpráva)je záväzné a rozhodujúce.On i dávajú to posledné pomazanie,aby mohla stavba byť užívaná,alebo nie.
Nevím jak je tomu na Slovensku, ale v Čechách rozhodně RT žádné "poslední pomazání" nedávají. (no)
RZ je jedním z mnoha dokladů, na základě kterých příslušný Stavební úřad vydá Kolaudační rozhodnutí.
Doby, kdy RT mohl rozhodnout jestli se něco spustí nebo nespustí, případně vypne nebo nechá běžet, jsou už pryč.
A soudím, že je to dobře.
Ján Garaj:
Moderátor: Pane Garaji, zkuste si prosím přečíst pravidla zadávání příspěvků. Nestíháme doplňovat vaše chybějící mezery!
Nuž pán Novák v tomto vám budem velmi oponovať.
Skúste,ako stavebník-investor predložiť na stavebný úrad žiadosť o kolaudáciu s RZ v ktorej bude napísaná čo len jedna závada - záver zariadenie nevyhovuje, tak čo vám stavebný úrad urobí?
Pošle vás domov.
Nevydá kolaudačné rozhodnutie alebo vydá ale napíše, že objekt nesmiete užívať,
čo je jedno a to isté.
Tak, že každý správny revizák by mal byť hrdý na to, že je naozaj tak dôležitý.
Preto som nechcel byť revizákom aj napriek tomu, že ma ku tomu navádzali.
Nakolko ak ten istý, kto robí montáž, robí aj revíziu na sebe (tzv chozraščot),
ak vie niekto čo to bolo alebo samokontrola vždy zvádza ku rutinérstvu.
Predsa nebudem sám seba drbat (po Slovensky).
Preto je ten revizák naozaj tak dôležitý.
Nezhadzujte sa.
Myslím to v dobrom.
Trošku sa občas ešte rozohním.
To platí tak v Česku ako aj na Slovensku.
Jiří Schwarz:
Citace: Kamil Novák 05.11.2011, 18:39
...
Doby, kdy RT mohl rozhodnout jestli se něco spustí nebo nespustí, případně vypne nebo nechá běžet, jsou už pryč.
A soudím, že je to dobře.
A jak zklamaně se tvářili, když jsem napsal závadu a nechtěl jsem jim dát "termín na odstranění"...
Přece jim nenapíšu, že na to mají měsíc, co kdyby se pár dní před koncem "termínu" stalo něco nepříjemného.. .
Něco jiného je když někdo chce podrobnéjší popis závady i s návrhem na odstranění. Na to mám i "desítku"...
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana