Doslechli jste se, že TNK označila normu o aktivních hromosvodech za neplatnou?
Milan Hudec:
Citace: František Šohajda 16.10.2011, 16:57
Pokud to není "kachna" tak věřím že pomohla LOBBY výrobců..!
Každý to známe ze svého okolí,TV, rádia,novin.......... ;) ;D
Aktiváky v projektu stavby /během výstavby/ už asi žádný nezvrátí!/poznámka kol.Alina/
I když budu velikým zastáncem aktiváků (norma/nenorma) vždy narazím na problém s majitelem sousedního objektu, který mě nedovolí vést můj svod po jeho domě kvůli dodržení vzdálenosti jednosvoďáku.
Další problém nastává při likvidaci takové hlavice, pokud ji odevzdáme do Kovošrotu, hrozí díky jejímu silnému vyzařování převrácení manipulačního jeřábu.
Jan Alin:
Citace: Milan Hudec 16.10.2011, 18:59
Další problém nastává při likvidaci takové hlavice, pokud ji odevzdáme do Kovošrotu, hrozí díky jejímu silnému vyzařování převrácení manipulačního jeřábu.
A až si tohle přečte někdo neznalý problematiky tak začne věřit že ta hlavice má opravdu zázračnou moc :D ;D
Jiří Schwarz:
Citace: Rozmahel Vladimír 16.10.2011, 12:57
Otázku bych otočil. Nic proti našim normám.
Myslím, že aktiváky jsou původem z Francie. Jsou snad ti Francouzi úplně blbí, že to používají?
Já jsem viděl na jihu Francie domy,které neměly okapy, protože tam podle místních obyvatel málo prší a rychle to uschne...
Že by tam byla i oblast bez bouřek?
Rozmahel Vladimír:
Je to možné. Je ale taky možné, že tam s Vámi byli na dovolené naši spoluobčané s profesí kovočorkin. :D Pro proč oni používají aktiváky, mi chybí logické zdůvodnění.
Jan Hájek:
Citace: Rozmahel Vladimír 16.10.2011, 19:22
Pro proč oni používají aktiváky, mi chybí logické zdůvodnění.
Tento obor zaměstnává hodně lidí a velká část produkce jde na export do rozvojových zemí.
A teď si představte, že jste francouzský politik ;). Řeknete ne? Řeknete ano? A nebo budete dělat jakoby nic a raději zkusíte čekat až to nějak dopadne nebo vyšumí?
Letos a loni byly na objektech s ESE v ČR škody, které nechce nikdo zaplatit a RT podepsaný pod RZ na to nemá.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana