Pokud dám dva dráty o průřezu 1,5mm2 měď, zvětším tím průřez na dvojnásobek?
Jirka Š. Svejkovský:
Použití paralelních vodičů o malém průřezu má samé nevýhody. Pokud jeden vodič přerušíte, dojde k přetížení druhého a hrozí požár. Instalace je navíc nepřehledná. Vodič si schovejte nebo ho prodejte a udělejte to pořádně.
Václav J:
Citace: Daniel Hudzík 06.10.2011, 11:09
Paralelne kable sa pouzivaju na prierezoch ovela ovela vacsich nez vasa 1,5ka, napriklad vyvody z trafostanic, okruzne vedenia a podobne. Pri pouziti paralelenych kablov (vodicov) su velmi prisne podmienky pre ich ulozenie a istenie, ktore sa vo Vasom pripade daju splnit za cenu vyssiu ako nakup noveho kabla.
Takze spravna odpoved pre Vas je, ze vase riesenie je ZLE. Je to zase raz setrenie na nespravnom mieste.
Toto mne stačí. Jsem kutil a ne elektrikář.
( (poklona) )
Václav 3:
Ach jo, zase jeden kutil má "dobrý" nápad, po pětadvacetilet ých zkušenostech a problémech s jedním dvojtahem vrchního vedení, kde se neustále řešilo, proč padá opakovaně na DT jeden jistič, další týden druhý, potom zase hořely pojistky na druhém konci vedení, jsem jen rád, že tohle vedení je už chvíli nahrazeno pořádným kabelovým. Proto nedoporučuji parelelní vedení ani větších průřezů, pokud to není doopravdy nezbytné.
František Bernard:
I pro kutily platí Ohmův zákon.
Daniel Hudzík:
Citace: Václav J 06.10.2011, 13:18
Toto mne stačí. Jsem kutil a ne elektrikář.
( (poklona) )
A viete vobec, ze ako kutil nemate v elektrike co hladat?
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana