Ako správne pripojiť solárne kolektory na hromozvod?

<< < (7/7)

Milan Hudec:
Citace: Štěpán Valenta  26.11.2011, 12:20

Lepší možnosti jsou v Německu. Obrátíte se na příslušné profesní sdružení … ve Francii požádáte o nezávislou revizi neziskovou organizaci  Consuel… V Rakousku firmy certifikují pojišťovny (dle záznamu o škodných událostech) a vy výběrem cerifikované firmy volíte i dražší, ale i výrazně kvalitnější službu…
V ČR a na Slovensku je situace v tomto směru ještě neoraná…     

Nějak mám pocit, že máte zájem či ambice se takovým profesním sdružením stát, což by jistě dobré nebylo.
To už bych byl raději aby coby dozorový orgán vystupoval bývalý člen zdejších diskuzí p.Kolesa - u něho by byla zaručena nezávislost, prudil všechny stejně :).

Štěpán Valenta:
Pane Hudec u nás možnost, aby kromě 5 komor (lékaři, advokáti, notáři, ...) měl jakýko-li vliv na legislativu a profesní život je zcela vyloučená.
A já osobně jsem znám jako příznivec Francouzkého modelu, kde postižený zákazník žádá o stanovisko neziskovou  instiituci . A ta má možnost špatné potrestat a dobré certifikovat.. . 
V ČR zatím převažují hlasy na certifikaci bumážkou. Zaplať a dostaneš certifikát či přímo v poslední době třeba i doktorský titul. A to já nikdy podporovat  nebudu.
Ale to sme mimo hlavní téma...    o:-)

Jaroslav Borovec:
Citace: Štěpán Valenta  27.11.2011, 20:03

Ale to sme mimo hlavní téma...    o:-)

To máte pravdu, ale opět díky vám.
Zkuste sám někdy vynechat profesní sdružení a bude to super. Lobbing je důležitý, ale když se tlačí na pilu moc je to docela nuda.

Ján Garaj:
Vážení aj menej vážení kolegovia diskutujúci.Ne mám najmenší záujem nikoho z vás rozhádať.Hľadá m len riešenie toho asi naozaj poľa neoraného.Ešte pre úplnosť,že sa naozaj nejednalo o peniaze.Navrho val som onej renomovanej a certifikovanej firme,použitie nekovových vysokotlakých ohybných trubiek,ktoré sú samozrejme drahšie a trošku ťažšie sa s nimi manipuluje,ale sú oveľa bezpečnejšie.B ol som podľa nich najskôr niekto,kto sa v tom až tak dobre,ako oni nevyznám,nakolko oni to všude tak dělají,potom som bol laik,ktorý sa v ničom nevyzná a do všetkého by vrtal,nakoniec využili moju neprítomnosť a urobili to ako popisujem.To už som písal. Ani ich a ani Vašu kvalifikáciu nemám, ako a prečo zisťovať,ak sa preukážete razítkom revizáka alebo certifikátom.H lavne pokiaľ prácu za ktorú si necháte primerane dobre a včas zaplatiť(robíte niekde bez vymáhania zálohy vopred? Ťažko uverím,to sú svetlé výnimky.)To určite uznáte.Problém začne až keď je problém.A problém sa blíži.Skôr ako začnú búrky podám na nich trestné oznámenie.Len naozaj skúsim presvedčiť toho revizáka,aby sa vyjadril presne k veci.Asi takto.Na revidovaný hromozvod bol svojvolne neodborne a nezodpovedne pripojený systém Solárnych kolektorov,ktorý ohrozuje bezpečnosť budovy a osôb v budove.Je ochotný toto niekto z vás napísať.Alebo len píšeme a píšeme.A skutek utek.Ďakujem.P ozdravuje Garaj.

Ján Garaj:
Pán Valenta.Nechce m zachádzať do ďaľších problémov,ako nerezový komín a pod.Komíny aj pre plyn môžu byť Schiedel,teda keramické a taký mám.Ak chceme pomôcť čo len trošku riešiť tzv neriešiteľný problém mali by sme asi písať k veci a nie odvádzať na iný problém.Ale k veci.Revizák mi napísal opakovanú alebo periodickú RZ,ktorá naozaj vyhovuje vtedy platnej norme, ČSN 341390 podľa ktorej bol hromozvod vybudovaný aj revidovaný.Dop oručenie mi povedal také,ako som už písal ale zopakujem.Zása h do vyhradeného zariadenia-zapojenie kolektorov do hromozvodovej sústavy,zhotoviteľ mal vydať dodatok revíznej zprávy, aj ked norme toto zapojenie vyhovuje,ale predpisom už nie.Terajšia periodická revizia už Solárne kolektory zahrňuje.Ale zapojenie trubiek Cu a kábla CYKY 2x1,5 už je chyba bez vykonania ďaľších opatrení a to musí byť predmetom dodatku revízie elektrorozvodo v budovy.To je ten zádrhel,ktorý mi mohol povedať alebo napísať,ktokoľvek skúsený alebo skúsenejší,ako ja.Nemuseli sme si tu vypisovať,či mám projekt a i.Nemuseli iskriť emócie a pod.Ale dopracoval som sa konečne ku niečomu,čo možno pomôže aj iným.Ďakujem aj jednému pánovi dskutujúcemu,ktorý mi radil a poradil aj mimo tohto fóra.Jeho meno by som mohol zverejniť ,ale to by som urobil iba s jeho súhlasom.Pozdr avujem Garaj.

Navigace

[0] Index zpráv

[*] Předchozí strana