Aká dokumentácia má byť uložená v domovom rozvádzači?

(1/3) > >>

Martin H.:

Revízny technik odporúčal vložiť vytlačenú schému rozvádzača za dvere rozvádzača.
Ktorú dokumentáciu okrem schémy považujete za potrebné alebo praktické nájsť v rozvádzači a či má byť nalepená na vnútornej strane dvierok alebo je lepšie ju dať do obalu, aby sa dala vyberať.

Pavel Ryšavý:
Jediná dokumentace, která by měla být v rozvaděči je dokumentace od podlahového, nebo stropního vytápění (požadavek ČSN 33 2000-7-753). Jinak žádná, ale pokud se vám tam vejde, klidně v rozvaděči nechte jedno paré dokumentace skutečného stavu od celé instalace, která je z daného rozvaděče napájena. Až ji bude člověk hledat aspoň ví kde je.

Pavel Ryšavý:
Ve Vašem případě je to požadavek STN 33 2000-7-753, omlouvám se

Martin H.:
Citace: Pavel Ryšavý  30.09.2011, 07:44

Jediná dokumentace, která by měla být v rozvaděči je dokumentace od podlahového, nebo stropního vytápění

Mám jeden okruh elektrického kúrenia, ale na toto si ani revízny technik nespomenul. Iba premeral izolačný odpor.

Normu nemám. Na TZB-info serveri som našiel článok "Návrh a montáž podlahového vytápění v souladu s ČSN 33 2000-7-753: Elektrické instalace budov",  ako zdroj je uvedený Elektroinstala tér 4/2010 a je tam odstavec o dokumentácii zakončený vetou:

"Tento výkres musí být stále přístupně uložen v rozvaděči topného systému."

Je tým naozaj myslený elektrický rozvádzač? Bolo by to logické, ale mám aj rovádzač podlahovky, na ktorý by ten názov lepšie sedel.

Martin H.:
Citace: Martin H.  30.09.2011, 10:16

Je tým naozaj myslený elektrický rozvádzač? Bolo by to logické, ale mám aj rovádzač podlahovky, na ktorý by ten názov lepšie sedel.

Prosím ignorujte otázku.

Prvá možnosť je logická, druhá je nelogická. Ani som sa nemal pýtať (doh)

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana