Základní definice rozvaděčů
Radim Strycharski:
Píšu obvykle rozvaděč, protože ctím elektrotechnic ké názvosloví. To ovšem nic nemění na tom, že je to zvrhlost. Zkuste říct vozmistrovi na nádraží, až bude u vlaku dělat zkoušku brzdy, něco o rozvaděči. Zaťuká si na čelo. Ony jsou i jiné obory, než elektro, kde se tyto názvy používají a tam nikoho nenapadlo cpát nad to a čárku.
Petr Doležal:
Vlastním asi 800 norem a řekněme, že v každé desáté se to slovo vyskytuje. Potom 80 zpracovatelů a 80 garantů jsou zvrhlíci.
:'(
Radim Strycharski:
Citace: Petr Doležal 14.09.2011, 20:02
Potom 80 zpracovatelů a 80 garantů jsou zvrhlíci.
:'(
Tak to zase není tak hrozný. ;)
Fuk Tomáš:
Sazeč sází, sází i sázeč
Kolego, promiňte, já jsem zeditoval váš příspěvek, samozřejmě nechtěně. Můžete ho napsat ještě jednou?
Nešika Doležal
Fuk Tomáš:
Přiznám se, že už se mi nechce znovu lovit z paměti všechny ty příklady - začínalo to tuším
- badatel bádá
a končilo to
- zakladač zakládá.
Chtěl jsem tím jen dokumentovat, že změna délky samohlásky je zde naprosto normální a běžná. Proto rozvádí rozvaděč a chcete-li, i rozvaděč.
P.S. těmi stránkami www.pravidla.c z vytvořenými firmou Zásobování a.s. bych se moc nezabýval - nemá to nic společného s oficiálními pravidly českého pravopisu a velmi mi to připomíná čísi výrok, že každý složitý problém má nejméně jedno jednoduché špatné řešení.
Navigace
[0] Index zpráv
[*] Předchozí strana