Proč nelze spojovat trubkové motory žaluzií a rolet paralelně?
elekrikar121:
Kdyz je motor akouka znej 5 dratu( zz na uzemneni, modry nula, a 3 otacky)vzdy se musi zapojit jen jedny otaky na 230V akdyz jsem jednouskouel napeti tak na ostatnichdvou volnych dratech(otackach) jsem nameril i 360 V ktere se tam dostvaji pres vnitrni indukci a zapojeni motoru.proto se musi delat tzv. odelovaci releove kombinace.
Lukáš Rotrekl:
Je to jak kdy, někteří výrobci na tom trvají, jiní ne...
Bambus:
Citace: elekrikar121 14.09.2011, 07:41
Kdyz je motor akouka znej 5 dratu( zz na uzemneni, modry nula, a 3 otacky)vzdy se musi zapojit jen jedny otaky na 230V akdyz jsem jednouskouel napeti tak na ostatnichdvou volnych dratech(otackach) jsem nameril i 360 V ktere se tam dostvaji pres vnitrni indukci a zapojeni motoru.proto se musi delat tzv. odelovaci releove kombinace.
V životě jsem měl v ruce snad milion pohonů k roletám / nadsázka/ ale nikdy jsem neviděl zapojení které popisujete . U AC pohonů se motor točí modrý proti hnědý/černý ale samostatné 3 dráty + modrý jsem fakt ještě neviděl .U DC pohonů je to jasné - obrací se polarita .
Některé pohony s vestavěnou řj a přijímačem mají ještě bluebas pro fotobuňky a tlačítko - to jsou ty zbylé vodiče .
Jan Franěk:
Dostal jsem následující mail s obrázkem, který popisuje možný problém při paralerním zapojení motorů.
citace:
V priloze je vysvetlujici schema, k cemu v takovem pripade dochazi. Nasledkem je pak zniceni pohonu. Problem je, ze tento zpusob poskozeni pohonu je jiz znamy (vcetne jeho priciny) a bohuzel relativne casty. Vyrobci pohonu tyto reklamace neuznavaji a zakaznik pak musi zaplatit novy pohon. Poskozeni se vsak vetsinou neprojevi hned, ale v radu mesicu ci roku. Prvotni vidina uspory za dalsi tlacitka ci oddelovaci rele se pak v budoucnu tezce vymsti.
Tento zakaz se tyka zakladnich typu pohonu rolet. Nekteri vyrobci maji v nabidce pohony s elektronickym rizenim a tento problem je zde vyresen, nicmene jsou drazsi.
S pozdravem Zdenek Cech
LOMAX & Co s.r.o.
Otakar Dosbaba:
Honzo, tomu říkám odpověď. (jednicka)
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana