Proč nelze spojovat trubkové motory žaluzií a rolet paralelně?

(1/4) > >>

Otakar Dosbaba:
Nikdy jsem to sice takto nezapojoval, ale čistě v teoretické rovině přemýšlím, proč výrobci nedoporučují v případě většího počtu žaluzií či rolet připojit společně dva motory na jeden přepínač.
Je to jen z důvodů dimenzování spínacího prvku?
To se mi právě moc nezdá, byť jde o indukční zátěž.
Samozřejmě, že podmínkou je opatření proti současnému přivedení napětí na obě vinutí.

Jan Franěk:
Citace: Otakar Dosbaba  12.09.2011, 17:14

Samozřejmě, že podmínkou je opatření proti současnému přivedení napětí na obě vinutí.

To je dáno už konstrukcí ovladače

Citace: Otakar Dosbaba  12.09.2011, 17:14

Nikdy jsem to sice takto nezapojoval, ale čistě v teoretické rovině přemýšlím, proč výrobci nedoporučují v případě většího počtu žaluzií či rolet připojit společně dva motory na jeden přepínač.
Je to jen z důvodů dimenzování spínacího prvku?

Nedávno jsem se ptal jednoho prodejce na totéž. Prý se z nějakého důvodu některé typy ovlivňují. No nevím. Moc tomu nevěřím. SPíš předpokládám, že v případě použití třeba žaluzií by mohl nastat problém u jejich natáčení, pokud by každý motor šel jiinak, nebo žaluzie nebyli stejně dlouhé.  Jedna by už by nebyla ještě zcela dole a druhá by se už natáčela. což by opravdu mohl být problém. Z toho důvodu se to pak vše raději rozděluje, aby v případě použití čehokoliv, nebyl problém.  Něco jako fáze pořád vlevo. Taková jistota.

Otakar Dosbaba:
No to jsem právě slyšel taky, jenže mi to přijde jako taková nějaká bůhví odkud opakovaná věta, bez hlubšího zkoumání. Jeden motor = jedna roleta, každý motor své koncové vypínače a oddělení relátky v tom roli nehraje. Právě ta možnost ovlivňování mě zajímá. JAK??  :)

Mám pochopitelně na mysli přímé připojování motoru bez přítomnosti vlastních RF řídících jednotek apod.

elektrikar121:
protoze se na druhem konci inukuje napeti a kazdy motor je jiny tak se uzaviraji obvody a shori to je to jak u FCU viceotackovich motoru

Milan Karvánek:
Citace: elektrikar121  13.09.2011, 18:49

protoze se na druhem konci inukuje napeti a kazdy motor je jiny tak se uzaviraji obvody a shori to je to jak u FCU viceotackovich motoru

sem nejak nepochopil woe skus to cesky a trochu podrobnejc

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana