Jaký kabel pro RD od hodin k domovnímu rozvaděči?

(1/2) > >>

ruda1:

Koupil jsem bývalý statek a ten má dvoje hodiny. Jedny 3fázové 25A (byly pro hospodářské budovy) a jedny 1fázové 16A (byly pro obytný objekt). Momentálně si necháme dělat nové elektrické rozvody a jedny hodiny máme v plánu zrušit. Nový domovní rozvaděč bude 3fázový a 25A. Takže chceme zrušit hodiny v domě, kde umístíme domovní rozvaděč a povedeme z cca 28m vzdáleného elektroměrovéh o rozvaděče kabelem CYKY 5Jx6. Z domovního rozvaděče půjde pak mimo jiné i kabel cca 20m do podružného rozvaděče CYKY 5Jx6, který by byl do budoucna pro provoz hospodářských budov – jen nějaké osvětlení apod.. V domě běžná spotřeba + elektrický bojler. Možné připojení míchačky, cirkuly apod. Myslíte, že jsou tyto kabely dostatečné. Ještě je problém, že před zmíněným elektroměrovým rozvaděčem (3fázový) není pojistková rozvodnice?? Ta je pouze u rozvaděče 1fázového. Nebo to problém není a je  to věc EONu?

Petr Liskar:
Pane Rudo1,

na kom se budete hojit, když vám tu někdo z neznalosti všech lokálních souvislostí poradí blbě a vy to nedejbože budete muset předělat?

Tohle je na seriozní práci projektanta a ne na radění po internetu.

Pavel Horský:
Citace: Petr Liskar  31.08.2011, 16:48

Pane Rudo1,

na kom se budete hojit, když vám tu někdo z neznalosti všech lokálních souvislostí poradí blbě a vy to nedejbože budete muset předělat?

Tohle je na seriozní práci projektanta a ne na radění po internetu.

Naprostý souhlas.
Ale nebojte se, je tu pár týpků, kteří vám jistě poradí a to jen proto, aby se jim zvedal jejich bonus oblíbenosti. Kolikrát mi to tak připadá.

Radek Červený:
Navíc v sousedním vlákně máte zdárný příklad toho, jak se platí za dobré skutky.
Viz zhotovil jsem černý odběr?

kolejník:
Myslím, že projekt po vás bude chtít rev.technik aby to mohl zkontrolovat. Bez PD už ne!
Budete pak dělat dokumentaci skutečného stavu a třeba to bude stát víc.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana