Zakazuje norma, aby prívod do rozvádzača v RD bol hore ako aj vývody?

<< < (2/2)

Daniel Hudzík:
Citace: join2free  30.08.2011, 20:18

Ide o rozvádzač Schneider Electric z rady Pragma - PRA31418  (IP40 - 4 x 18). Priložil som aj datasheet, ale nie som z neho múdrejší. Má vývody aj hore aj dole (nejaké aj na stranách).
Prepäťovka je B+C.

V momente kedy zmotujete typovo skusanu skrinku(teda tu vasu Pragmu) s dalsimi typovo skusanymi komponentami (istice, chranice, radove svorky, prepatovky etc...) sa vyrobcom stavate VY... teda ten kto to lego posklada.. a nie je podstatne to ze vsetky komponenty, ktore pouzijete su typovo skusane a maju patricne atesty, ale to ako Vy toto lego zostavite (prihliada sa napr. na oteplenie pri plnom zatazeni a pod).. legislativa je.. taka.. niekedy je to na skodu (skuska bytovej rozvodnice o 6 moduloch vyjde viac ako cela instalacia...) ale my s tym nic nespravime...

join2free:
Prepáčte, ale teraz sa nechytám. Len som chcel vedieť od "zasvätených" ľudí, či existuje norma, ktorá EXPLICITNE ošetruje (hoc aj len v rámcoch doporučenia) daný problém + osobný názor skúsených ľudí (pretože ten nemusí byť stále totožný s normou - ako o tom niektoré vlákna svedčia - rôzne vysvetlenia noriem od rôznych ľudí).
Na otázku, "kto je výrobcom rozvadzača + čo na to dokumentácia" som odpovedal tak, ako som odpovedal. Dodal som všetky info, ktoré som mal. Ak to zohľadníme kotext môjho pôdného dotazu, tak sú len 2 možnosti:
  1. Rozvádzač ešte zapojený nie je, to znamená, že ani "vyrobca" ešte neexistuje, takže jediným výrobcom je skutočný výrobca plastovej skrine a teda som dodal to, čo som mohol.
  2. Rozvádzač už zapojený je (teda je vyrobený) a tu sa pýtam práva preto, lebo ma zaujíma aj iný názor.
Tak, či onak, nerozumiem.

Daniel Hudzík:
Ak poskladate dohromady prazdu plastovu rozvodnicu s dalsimi prvkami.. (s isticmi, chranicmi etc). stavate sa vyrobcom a nesiete vsetky pravne postihy, ktore Vam ako vyrobcovi nalezia. Rozvadzac je totiz vyrobok a je uplne nepodstatne ze je zlozeny z jednotlivych skusanych komponentov.

join2free:
Citace: Daniel Hudzík  31.08.2011, 00:19

Ak poskladate dohromady prazdu plastovu rozvodnicu s dalsimi prvkami.. (s isticmi, chranicmi etc). stavate sa vyrobcom a nesiete vsetky pravne postihy, ktore Vam ako vyrobcovi nalezia. Rozvadzac je totiz vyrobok a je uplne nepodstatne ze je zlozeny z jednotlivych skusanych komponentov.

Ale veď to predsa nikto nerozporuje. Veď ja som svoju neznalosť pojmu "vyrobca rozvádzača" vo svojom predchádzajúco m príspevku uznal.

Navigace

[0] Index zpráv

[*] Předchozí strana