Je nutné při bouřce vypínat přívod vody?
Lubomír Jindra:
Citace: Jan Hájek 15.08.2011, 09:24
To je ale rychlost čtení, ze kterého dokumentu jste čerpal?
Dle vašeho doporučení stačilo mrknout do ČSN EN 62305-1 :)
Jaroslav Ratiborský:
Citace: Jan Hájek 15.08.2011, 11:41
Cena hlásiče blížící se bouřky vychází na cca 5000 EUR.
Hlásič bouřky s uzávěrem vody má asi hodně společného.
Pavel Horský:
Citace: Jan Hájek 15.08.2011, 11:41
Cena hlásiče blížící se bouřky vychází na cca 5000 EUR.
Mě to úspěšně hlásí domácí meteostanice za 3000,-Kč.
Jan Hájek:
Ale jsme zase u toho zavádění a vytrhávání z kontextu, obrázek by měl být doplněn o tabulku A1, A2 a obr. A3, A4, A5. :)
Z kontextu článku by mohl laik nabýt (nejenom laik jak ukázala tato diskuze), že maximální hodnoty bleskového proudu, tvaru vlny dosahují hodnot, pro které jsou hodnoty vyžadované u technických opatření malá, ale to není pravda.
Chápu, že to v novinách pro laiky není reálné uvádět, ale v odborných článcích, se u vyskytujících tvrzení uvádí v poznámce zdroj a i stránka, která autora k tomuto tvrzení vedla. Ze svojí zkušenosti mohu uvést, že pokud uvádím zdroje v textu, článek mi trvá dvakrát delší dobu a stejně moje zdroje redakce vymaže, protože zabírají místo tisku.
Většinu současných článků v novinách a časopisech pro laiky dělají externisté, kteří jsou placeni za normostránku textu, hodně často publikují pod cizím jménem a vydavatelé jim platí rozhodně míň, než to málo co se v ČR dává za stránku textu v odborném časopise, takže aby dostali průměrnou hrubou mzdu, musí za měsíc vyprodukovat cca 60 - 150 stránek A4 textu.
PS: Když píšu článek já, trvá mi dvoustránkový cca 5-12 hodin čistého času, takže proto je píšu zdarma, jsem prostě k nezaplacení 8).
Jiří Schwarz:
Citace: Jaroslav Ratiborský 15.08.2011, 12:22
Hlásič bouřky s uzávěrem vody má asi hodně společného.
Já bych za bouřky asi zbytečně na uzávěr vody nebo plynu na kovové trubce nesahal.
Takže když to mám zavřít, asi bych potřeboval nějaké "hlášení, že se cosi blíží".
To je jako odpojování antény od TV nebo telefonní linky od PC.
Pokud to dělám "po prvním blesku", nevím, když přijde další, takže tak trochu hraji "ruskou ruletu"...
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana