Jaké jsou podmínky položení kabelu pro připojení RD?
Jirka Š. Svejkovský:
Myslím, že přítel z Horní Dolní dosáhne maximálně 30 dní zpoždění začátku stavby, protože jeho námitky proti vydání stavebního povolení budou zamítnuty jako nedůvodné. Vzhledem k tomu, že bydlí 500 km od stavby, nemůže stavba nijak zasahovat do jeho práv. Šmydlik.
Se sousedy někdy problém bývá, to ano. Na druhou stranu nikoho nezabije, když přijde za sousedem s tím, že bude kopat sice na obecním, ale v blízkosti jeho plotu. Pak si mohou dát spolu pivo a je po problému.
Radek Červený:
Všechno je především o komunikaci. Před lety jsem koupil sto let starý dům, spíš zbor, který se po dobu asi dvou let kompletně rekonstruoval. V rozsahu, že zůstali původní čtyři obvodové zdi.
Před zahájením prací jsem si sedl ze sousedem na dvorku, dali jsme si pivo a pokecali o tom, že nehodlám tři roky běhat po stavebním úřadě a co, kde a jak chci udělat. Byla nastavena pravidla a byl klid.
Na stavebním úřadě to byla formalita, paní byla ochotná a nebyla zažraný byrokrat. Po krátkém pokecu mi bylo vysvětleno, že spousta věcí je o názvosloví a pokud je správně nazveme, nebude problém. Za tři týdny mi zaslala dopis, že veškeré ohlášené práce jsou v rámci drobné údržby a tudiž ji to nezajímá.
Soused problémy nedělal, neměl důvod, když bylo třeba, tak jsme se domluvily.
Dnes je nová střecha, nová okna, nové hydroizolace, rozvody, přípojky, atd. a protože nebyl žalobce, nebyl ani soudce.
A jsme opět na začátku. Je to všechno o komunikaci. A také o tom, aby bylo v záloze pořád něco na pití, nikdy člověk neví, kdy rozhněvá souseda, že? ;D
odjinud_:
(poklona) pánové za info.
Asi začnu tím, že upozorním ČEZ na podezřelého odběratele proudu a dám dotaz, zda není černý. To je myslím bude motivovat jednat.
Jinak něco o toleranci - tihle sousedé (což je stavební firma, která staví na kšeft a pak to prodává, sama ještě neví komu) měli v projektu žumpu za domem, a prd ho, začli v lednu kopat a ejhle žumpa na hranici s naším pozemkem. Kdyby jsme tam náhodou nejeli, byla zaházená a nikdo nevěděl, že tam je. Pak náklaďákem dost pobourali "antoníčka", kam se měli napojovat. Sousedka je viděla, ale oni samozřejmě že nic. Následně bargrem utrhli vodu a pak volali Veliolu, že je tam "najednou" spodní voda a co že s tím. Ty se jim vysmáli, že asi sotva s bublinkama a na skále, kde jsou studny 20-30m hluboké; bagr prostě rozmáčkl spoj na trubkách.
No a teď přijdu před pozemek a okolo celýho plotu mám výkop, už sice zasypanej, ale parkovat se tam nedá, zajet se tam nedá - prostě hromady hlíny okolo.
Takže až budou se oni chovat alespoň slušně, budu milerád také... Chápu, že když se staví, tak se tohle holt běžně děje, ale ať se tedy k tomu ta fima nějak postaví. Tohle mě vadí.
Navigace
[0] Index zpráv
[*] Předchozí strana