Musím priestorovo oddeliť dva okruhy v jednej podomietkovej krabici?
Martin H.:
Takže do veľkej krabice dám malú a obvody budú jasne oddelené. Z hľadiska normy by bolo zrejme ešte lepšie mať dve krabice a veľkú pôvodnú považovať len za montážny priestor, ale priestorovo by to už bolo stiesnené, čiže na úkor prehľadnosti.
Citace: Milan Hudec. 13.07.2011, 20:53
Navíc je vhodné instalaci provést tak, aby nijaké spojovací krabice nebyla vůbec instalována.
Výnimka potvrdzuje pravidlo o:-). Káblov je tam spolu asi 15, niektoré vedú na vonkajšiu fasádu, efektivita mala jednoznačne prednosť.
Štefan Beláň:
Citace: Milan Hudec. 13.07.2011, 20:53
Normou řešení dvou kabelů různých obvodů v jedné krabici přímo zakázáno není, v případě využití vícežilového kabelu k tomuto účelu s takovým využitím ...
TO: HUdec
Co si mám pod tímto představit? :o
Vícežilové kabely se používají pro specifické instalace, především pro MaR, ale ne pro běžné instalace.
Milan_Sk:
Podomietková krabica 15 x 15 zrejme nebude stavaná na jeden okruh. Treba riadne označiť všetky káble a nemôže byť s tým problém. Žiadne ďaľšie krabice by som už do tej nepchal.
Milan Hudec:
Citace: Štefan Beláň 13.07.2011, 22:06
TO: HUdec
Co si mám pod tímto představit? :o
Vícežilové kabely se používají pro specifické instalace, především pro MaR, ale ne pro běžné instalace.
Např. okruh sdružený.
Jiří Schwarz:
Citace: Martin H. 13.07.2011, 22:01
Káblov je tam spolu asi 15 ...
Tak v takové instalaci kdyby se někdy objevila závada, to by byl zážitek ji hledat...
Já jsem zastáncem "jednoho vedení" pro celý okruh, od rozvaděče, přes krabice pod vypínači nebo přes zásuvky, až na konec
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana