Jaký použít průřez vodiče na propojení PE a N můstku?

<< < (3/11) > >>

Miroš Jan:
Citace: Milan Hudec.  02.07.2011, 17:46

V těchto jednoduchých situacích je dle mého názoru lepší způsob 2.
Výhoda sam. sběrnice PE a N se projevuje zejména u velkých rozvaděčů se spousty vývodů kvůli přehlednosti a možnosti jednodušeji hledat závadu.

TO snad né, zajisté žertujete  :D

Milan Hudec:
Citace: Miroš Jan  02.07.2011, 20:15

TO snad né, zajisté žertujete  :D

Pokud pomineme přizemnění - to je na dlouhou diskuzi s nejistým závěrem a požadavek na přehlednost (v tomto jednoduchém případě pomíjivý) zajímalo by mne co by vás vedlo k použití samostatných sběrnic a většího počtu spojů?

Jiří Schwarz:
Když jsem si dělal zásuvku a světlo ven (obvodová zeď domu, plánovaný přístřešek),  dal jsem v místnosti malou rozvaděčovou skříňku, kde jsem použil svorku N proudového chrániče jako "bod rozdělení" TN-C na TN-S, abych neměl zbytečně moc spojů.

A teď do mě, umlaťte mě argumenty...

Lubomír Jindra:
Citace: Milan Hudec.  02.07.2011, 20:24

Pokud pomineme přizemnění - to je na dlouhou diskuzi s nejistým závěrem a požadavek na přehlednost (v tomto jednoduchém případě pomíjivý) zajímalo by mne co by vás vedlo k použití samostatných sběrnic a většího počtu spojů?

Když už je situace že v jednom rozvaděči jsou zapojené obvody TN-C i TN-C-S je právě mnohem přehlednější když jsou obvody TN-C-S zapojeny správně na oddělené svorkovnice.

Současné technologe zaručují tak kvalitní spoje, že z hlediska tak malých proudů jaké jsou v elektroinstala cích běžných domácností není počet spojů rozhodující.

Jiří Schwarz:
Citace: Lubomír Jindra  02.07.2011, 21:33

Současné technologe zaručují tak kvalitní spoje, že z hlediska tak malých proudů jaké jsou v elektroinstala cích běžných domácností není počet spojů rozhodující.

Asi před 10 dny jsem dělal revizi jednoho rozvodu. Rozdíl impedance mezi jističem v rozvaděči a poslední zásuvkou neodpovídal délce vedení. Ale bylo tam 8 zásuvek mezi a impedance stoupala postupně...
Takže výraz "počet spojů není rozhodující" bych používal opatrně

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana