Proč je na výstupu frekvenčního měniče při 50Hz snížené napětí 350V?

<< < (3/3)

Kalina Jiří:
Kompresor regulujeme na konstantní tlak. Při nízkém výkonu bypassem při minimálních otáčkách motoru a při vyšším výkonu regulaci přebírá frekvenční měnič.

Spoléháme se opravdu jak píše p.Kurka spíše na ochranu PTC termistory, takže v současné době máme ochranu I2t nastavenou na 110% s časem 60s. Zatím žádáme o vysvětlení výrobce kompresoru a chystáme se na další test.

Trochu mě rozčiluje snížené napětí při maximálních otáčkách (50Hz). Pořád mi není jasné, proč je tak nízké. Vždyť se tím bude zvyšovat proud motoru.

Miroslav Revús:
Citace: Kalina Jiří  10.06.2011, 08:07

Trochu mě rozčiluje snížené napětí při maximálních otáčkách (50Hz). Pořád mi není jasné, proč je tak nízké. Vždyť se tím bude zvyšovat proud motoru.

To neovplyvníte. Reguláciu napätia si robí menič sám. Pokiaľ mi je známe, tak je pre menič podstatné dosiahnúť žiadaný (potrebný) točivý moment na hriadeli a záleží na jeho firmware ako to dosiahne.
Menič je nastavený na vektorové riadenie a to je využívané na "DTC" (direct torque control - priame riadenie momentu). Ak by bol nastavený ako skalárny (V/Hz),  tak by bola pre neho podstatná frekvencia, čiže otáčky.

Navigace

[0] Index zpráv

[*] Předchozí strana