Nebudu potřebovat u rekonstrukce hromosvodu více svodů, než původní dva?

<< < (2/6) > >>

Jan Franěk:
Počkejte. Nejdříve píšete o rekonstrukci a pak je to novostavba? To mi zavání nějakou blamáží.

Osobně doporučuju začít projektantem. Revizním technikem bych spíš končil. Nebo můžete nést celé riziko sám a určit si o jakou třídu ochrany se vlastně jedná. Podle toho pak provést všechny části hromosvodu. Ale rozumný člověk se snaží naopak nést odpovědnost co nejmenší a to čemu plně nerozumí si nechá udělat u těch, co to doedou. Jinak se může lehce dostat do problémů.

Oliver Mička:
Jan Franek: pardon za blamáž (wall) (wall) ano novostavba to bola asi spred 10 rokov. Novostavba som napísal preto lebo to bola prístavba k starej časti domu a všetko bolo robene bez projektovej dokumentácie.

V tejto situácií mi projektant moc nepomôže kedže sa mi jedna len o zvody do zeme a nikde nemám ani počet zvodov pôvodných ani nič čoho by som sa mohol chytiť.

Milan Hudec:
Citace: oliver  05.06.2011, 22:16

Jan Franek: pardon za blamáž (wall) (wall) ano novostavba to bola asi spred 10 rokov. Novostavba som napísal preto lebo to bola prístavba k starej časti domu a všetko bolo robene bez projektovej dokumentácie.

V tejto situácií mi projektant moc nepomôže kedže sa mi jedna len o zvody do zeme a nikde nemám ani počet zvodov pôvodných ani nič čoho by som sa mohol chytiť.

To Oliver mýlíte se, právě v situaci, kdy se nemáte čeho chytit, je třeba v prvé řadě  odchytit projektanta.

Fuk Tomáš:
Citace: oliver  05.06.2011, 16:07

Fuk Tomaš:  Tak hlboko som nešiel ale nie je to vylúčené že to tam môže byt kedže kedysi tam bola jama s hĺbkou podla miestnych cca 3 m a ta bola zasypaná aby sa mohla postaviť nová časť domu kde riešim teraz ten zvod bleskozvodu

No jestli máte přistavěnou část domu na 3 m vysokém zásypu ornicí (jak by vyplývalo z Vašich vyjádření),  tak z vás asi stavební statik velkou radost mít nebude.

Lukáš Rotrekl:
Měníte rozměry budovy (zateplení),  měníte materiál stěn na hořlavý, ze svodů na povrchu děláte svody skryté a vy ještě přemýšlíte o tom, že z toho uděláte opravu? A zrevidujete podle původní PD? (tedy té neexistující) (zle)

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana