Kolik toho víte o elektromobilitě vy?
EKOLO:
Citace: Zdenek Rajmont 02.06.2011, 06:53
Spočítejte si, jaký výkon by byl potřeba pro nabíjení akumolátorů, kdyby se nahradila jen 1/4 aut v ČR elektromobily. Dojdete k číslu, že by se na nás stěží skládala celá Evropa. Nic proti elektromobilit ě, je to krásná věc ( sám jsem se podílel na návrhu měniče do elektromobilu), ale varuji před neuváženou masovostí.
Pokud bude 80% vozidel, tedy 4/5 našeho vozového parku, kde některé ani nejezdí, nahraženo elektromobily a najedou v průměru! 10 000 km ročně, tak spotřebují 6% elektřiny, která se u nás vyrobí ročně. To si nedovedete spočítat? Toto množství lze i pouze ušetřit. Dále si spočítejte, kolik ušetříme ropy, o kolik bude méně hluku atd.Pokud chcete vědět o elektromobilit ě více, dejte se k nám! www.elektromob ily-os.cz
Fuk Tomáš:
Citace: EKOLO 22.07.2011, 11:30
Pokud bude 80% vozidel, tedy 4/5 našeho vozového parku, kde některé ani nejezdí, nahraženo elektromobily a najedou v průměru! 10 000 km ročně, tak spotřebují 6% elektřiny, která se u nás vyrobí ročně. To si nedovedete spočítat?
Já si to spočítat dovedu a vychází mi 13%.
halik:
Nahrazení veškeré spotřebované nafty a benzínu (nepočítám mazut, a jiná moniritní fosilní "pohybová" paliva) elektřinou je možné s cca 2-2,5xnásobkem Temelína. Tj. stačí dalších pět 1000MW bloků JE nebo ekvivalent.
Jan Alin:
Citace: halik 22.07.2011, 12:54
Nahrazení veškeré spotřebované nafty a benzínu (nepočítám mazut, a jiná minoritní fosilní "pohybová" paliva) elektřinou je možné s cca 2-2,5xnásobkem Temelína. Tj. stačí dalších pět 1000MW bloků JE nebo ekvivalent.
Jo a při rozvodu bude jediné o co přijdu manželka. To je tvrzení stejné jako když napíšu že kilo kamení nahradím kilem peří.
Omlouvám se ale jsem na neúplná a matoucí tvrzení tohoto charakteru poněkud přecitlivělý, slibuji že se je naučím časem ignorovat.
Kamil Novák:
Možná je dnes ve 20.55 na ČT2 šance dozvědět se o problematice něco víc.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana