Postačí pro RD bez plynu jako hlavní jistič pouze 3x16A?

<< < (3/4) > >>

Martin H.:
Pri rozumnom zateplení by na kúrenie a zásobníkový ohrev TÚV stačilo tepelné čerpadlo zem/voda 5kW s jednofázovým kompresorom. Ako zdroj tepla jeden 100-metrový vrt. Dve fázy by ostali na varenie. Za daných podmienok pomerne komfortný výsledok. Je to však investícia v státisicoch Kč.

Lubomír Jindra:
Viz. Tomáš Fuk 11:46

Jinak topení by se dalo vyřešit stavbou energeticky pasivního domu. Vaření by ale bylo tak jako tak na hraně i když ne nemožné, prostě menší komfort.

Kolik lidí by tam bydlelo?

Honza S:
no :) to je ono... tepelné čerpadlo .... nevim nevim.. dost velká investice.

lidí? 3 časem 4.

Prostě 3x 16A je málo... pro ohřev vody a vaření a příp. přitápění.

je jasné, že se město a čez chová k daným územím vzhledem k jejich účelu, ale v těchto oblastech postrádá smysl je nadále udržovat ve stavech rekreace aod, když se z nich postupně stávají rezidenční čtvrti.

Ižák Ctibor:
Čo sa týka tepelného čerpadla, práve teraz robím inštaláciu v jednom pomerne veľkom rodinnom dome, (vonkajšie steny 50cm)kde bude kúrenie a teplá voda s tepelného črepadla, (vzduch -voda) ,  dodávateľ zariadenia deklaruje odber ( do  vonkajšej teploty -10°C )max. 3,2KW pre tep. čerpadlo, pri nižších teplotách sú  ešte 2X3KW záskokové  elektrické špirály do kúrenia.
To len na ilustráciu problému.
Ďalší nápad je ( Videl som to na okraji mesta ),  guľový zásobník plynu. Predpokladám ,  že ak volil tento spôsob vykurovania  na mieste, kde by mu stačilo vybudovať cca 250m plynovú prípojku, asi to ekonomicky nebude až tak špatne vychádzať ,  ak zvolil radšej plyn zo zásobníku.
Celý môj príspevok berte len ako poznatok k tematike.  ;)

Radek Červený:
Zkuste podat žádost o navýšení rezervovaného příkonu a do kolonky využití napište místo rekreace bydlení. To by mohlo projít. Ještě se mi nestalo, aby chtěl distributor kolaudační rozhodnutí.

Ještě k té rekreaci. Je dnes stále více lidí, co mají v dokladech napsáno místo trvalého pobytu k.ú. Horní Dolní 158. Mám celoročně obyvatelnou chatu, jsem v tíživé bytové situaci? Mám si tedy nahlásit úřední adresu nebo jít pod most? Nebo mám legálně bydlet ve své nemovitosti a dát úřadu dobrovolně vědět, že mě najdou právě tam?

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana