Jaké máte zkušenosti při změnách tarifů v nevyhovujích elektroměr. rozvaděčích?
Krýdl Petr:
Bohužel ano stejně jako p. Jindra.
Při přesně podobném problému ohledně 6 elměrů ve společném rozvaděči a 1 HDO mi technik E-ONu tvrdil, že při požadované rekonstrukci musí být nové vydrátování v rozvaděči pro 6x elměr + 6x HDO. Jelikož každý zákazník si platí stálým platem za výzbroj (HDO) a tak ho tam prostě musí mít.
Podotýkám, že doposud byl elměrový rozvaděč v dezolátním stavu asi jako u p. Jindry (nikomu to z E-ONu nevadilo) a majitel chtěl provést rekonstrukci.
Když jsem technika požádal, aby se dostavil osobně na inkriminované odběrné místo a mohl majitelovi sdělit jak má požadovanou rekonstrukci udělat, tak na místě zjistil, že do uvedeného prostoru takto veliký rozvaděč se nevejde a udělil písemně vyjímku pro jedno společné HDO a dále blokádu pomocí relátek pro jednotlivé byty. Od stolu z kanceláře si ale nedal říct a nechtěl z původních podmínek slevit, až po osobní prohlídce povolil.
Jde vždy o osobní přístup jednotlivce a když se vám povede prasadit trocha rozumu tak máte o hodně problémů méně.
Jinak ale jde všechno, ale všechno stojí peníze. Akorát s tím rozdílem, že se dostanete mezi někdy začarovaný kruh - distributor (jeho připojovací podmínky), montážní firma + RT (technické provedení + normy) a nakonec investor (peníze). A máte o zábavu postaráno.
Lubomír Jindra:
Tak koukám všude stejně...
Citace: Václav 3 28.04.2011, 08:06
Nejsmutnější je, že při výměnách elměrů k cejchování namontují nový i na dřevěnou desku z první republiky.
V inkriminovaném "rozvaděči" také jedna je, krásné světlé lakované dřevo, hrany vyřezávané...
Citace: František Bernard 28.04.2011, 11:51
V Praze funguje úžasný distributor PRE. Nyní zasílají dopisy odběratelům, kteří nemají elektroměr vně objektu: Pokud nepředěláte měření dle našich podmínek, budete odpojeni (ve zkratce). Přátelské firmy mají opět co dělat, mnoho lidí se neumí bránit.
To je zase opačný extrém :-\ koukám že proti PRE je opravdu ČEZ distribuce hodný strýček.
Jirka Š. Svejkovský:
Prostá výměna jističe 16A za 25A znamená uvedení ELM rozvaděče do souladu s aktuální verzí připojovacích podmínek. Vlastní zkušenost.
Miroš Jan:
Odpověď je prostá. Zkušenosti s dodavatelem mám bohužel špatné.
Trochu mimo dotaz. Zrovna nedávno jsem řešil případ. Volal zákazník kvůli nefunkčnímu ohřevu TUV.
Po obhlídce na místě, a nahlášení rozplombování, mě čekalo nemilé překvapení ve zjištění neodjištěného relé HDO, dále připojení relé na hadráky, a to vše zaplombované.
Petr Tobolík:
Tak trochu k tématu...
Nejmenovaný dodavatel el. energie v případě kladné revizní zprávy vystavené na elměrový rozvaděč neodpovídající mu připojovacím podmínkám, hlásí iniciály rev. technika na TIČR. Mají prý "černou listinu" těchto rev. techniků.
Máte tuto zkušenost někdo osobně?
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana