Lze použít ČSN online na Ipadu?
Miroslav Minařík:
Objednal jsem si Ipad 2 spíš především k vyladění HTML 5 pro Elektrika.TV, ovšem v té souvislosti mě napadlo, že Ipad může být skvělou čtečkou norem v terénu.
Jde o to, zda přečte formát pdf včetně nutného fileopen.
Zkusil to někdo v praxi?
Jirka Š. Svejkovský:
Pokud se nic nezměnilo (k pár změnám došlo), tak to nepůjde.
Plugin FileOpen hledá informaci o přihlášení ze serveru pouze v cookies Internet Exploreru. Cookies ostatních prohlížečů trvale ignoruje. Možná to souvisí s tím, že pro Firefox existuje skript, který DRM FileOpen prý umí prolomit.
Zkoušel jsem Internet Explorer třeba na Mandrivě pod Wine, ale ani tam plugin cookinu nenašel.
Podle mého je to škoda. Máme právo instalace na dva stroje, což je dnes čím dál víc hlavní počítač a smartphone nebo tablet. Mít možnost v terénu juknout do normy a netahat sebou věčně notebook nebo dokonce tištěnou verzi by bylo naprosto luxusní.
Miroslav Minařík:
Nejsem nějakým ortodoxním uživatelem Apple, ale domnívám se, že vzhledem k masivnímu používání Ipadů a navíc k logické praktičnosti se to doslova nabízí.
Inu jdu volat na UNMZ.
Jirka Š. Svejkovský:
(jednicka)
Aleš Dobrovolný:
Téměř jistě nepojede, protože DRM využívá tuším i ActiveX, což je záležitost jen a pouze IE.
Pořízovat si IPad pro vyladění HTML5? A není to trošku zbytečné? A navíc se naskýtá otázka: :"A co je to vlastně takové HTML5 podle Apple?".
Jedná se o video streamy, canvas a podobné fíčury, nebo pouze implementaci specifikace HTML5? V druhém případě je na tom líp IE9.
PS: Ale já vím, je to nádherný kus hardware, tak si ho užijte!
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana