|
|
|
|
Jirka Š. Svejkovský

Chomutov, projekty, revize E1A, E1B, E1-C5
|
 |
« Odpověď #3 kdy: 14.04.2011, 13:07 » |
|
Někdy koncem minulého tisíciletí jsem brigádničil v pekárně. Dobře si pamatuju, jak jsem jako mladý lítal s koštětem a neustále uklízel mouku. Dávali si tam na to pozor.
Občas se člověk dočte o výbuchu pekárny, truhlárny a podobného provozu.
|
Projektant (strojní zařízení/energetika/TZ budov), revizní technik E1A, E1B, E1-C5
|
|
|
|
František Šohajda

RT E2-A
|
 |
« Odpověď #5 kdy: 14.04.2011, 16:03 » |
|
Odbočím.. Já jsem jako mladý elektrikář rekonstruoval výrobu z přírodní bavlny...... Často jsme svařovali rošty, ale řeknu vám jak "chmíří" z bavlny chytne zapálením kuličky od svařování... někde v rohu místnosti....s kákali jsme z lešení ze dvou metrů jako "blechy" abychom to uhasili... a to i s asistencí požárníka... 
|
RT -EZ - elektroinstala ce domovní, specializace na zdravotnické rozvody... revize ve zdravotnictví ...
|
|
|
Václav 3
|
 |
« Odpověď #6 kdy: 15.04.2011, 00:10 » |
|
Můj otec vzpomínal, jak před válkou zažil požár poměrně vzdáleného mlýna a 50 kg pytle mouky se rozlétly několik set metrů daleko od budovy jen explozí rozprášené mouky. Hluk explozí byl slyšet velice dobře v asi 4 km vzdálené obci, kde tehdá otec žil.
Velice nebezpečný je jemný pilinový prach (jemný jako hladká mouka) vznikající při řezání laminovaných dřevotřísek v truhlárně. Ten je také extrémně výbušný proti pilinám z rostlého dřeva.
|
|
|
|
Komerční sdělení

|
 |
« Odpověď #7 kdy: 05.03.2018, 10:02 » |
|
17. mezinárodní seminář "Rizika výbuchu" 2018 Blíží se tradiční moravská událost zaměřená na činnost v oblasti výbušných prostředích. Specializovano u konferenci pořádá IRIS Elektro z Havířova, za kterým stojí jména Alexej Satinský, ve spolupráci s Moravským elektrotechnik ým svazem Mečislavem Hudeczekem. Sedmnáctý ročník potvrzuje úspěšnost připravovaného obsahu, který dokáže setkat mnoho odborníků, které spojuje právě nebezpečí výbuchu ... Zdroj: zde... Co pozitivního a konstruktivníh o byste doplnili k této informaci? 17. mezinárodní seminář "Rizika výbuchu" 2018
|
|
|
|
|
|
|
Pavel Ryšavý

|
 |
« Odpověď #11 kdy: 09.03.2018, 15:48 » |
|
.....a nejhorší byl cement. Cementárny mám celkem prolezlé v širokém okolí, a asi i tuším jak se cement vyrábí. Co může hořet, nebo vybuchovat na už jednou "spáleném" materiálu? Ona i surovina, slínek, taky moc nehoří. A v betonárkách taky okolo mix-center EX-ový věci k vidění nejsou.
|
Smysl pro humor - znak ducha bystrého .45 ACP; 7,62x39; 7,62x54R; 9x19; 12/70
|
|
|
Miroslav Hlaváč

Elektřina má pomáhat,ne zabíjet!
|
 |
« Odpověď #12 kdy: 09.03.2018, 21:08 » |
|
Cementárny mám celkem prolezlé v širokém okolí, a asi i tuším jak se cement vyrábí. Co může hořet, nebo vybuchovat na už jednou "spáleném" materiálu? Ona i surovina, slínek, taky moc nehoří. A v betonárkách taky okolo mix-center EX-ový věci k vidění nejsou.
Jednalo se o výbuch rozvířeného prachu rovnoměrně smíchaného se vzduchem video bylo pořízeno ve zkušebním zařízení v Rakousku pro různé prachové směsi stejné zařízení. Odskočilo i víko tlakové nádoby přestože většina přetlaku odešla pojistnou membránou. Z prachů se vzduchem to byl nejsilnější výbuch. Pak ovšem ukázali výbuch optimální směsi metanu...5 tunová tlaková zkušební nádoba nadskočila na základu... Zkuste si optimální směs jemných hliníkových pilin a oxidu železa rozptýlit ve vzduchu... dále by to byl návod k trestnému činu.
|
Miroslav
|
|
|
Jirka Š. Svejkovský

Chomutov, projekty, revize E1A, E1B, E1-C5
|
 |
« Odpověď #13 kdy: 10.03.2018, 08:59 » |
|
Juknul jsem do prvního bezpečnostního listu cementu a tam je nehořlavé, nevýbušné. Fakt netuším, jak přesvědčit cement, aby bouchnul.
|
Projektant (strojní zařízení/energetika/TZ budov), revizní technik E1A, E1B, E1-C5
|
|
|
|
Jan Alin

|
 |
« Odpověď #15 kdy: 13.03.2018, 19:50 » |
|
Juknul jsem do prvního bezpečnostního listu cementu a tam je nehořlavé, nevýbušné. Fakt netuším, jak přesvědčit cement, aby bouchnul.
Před dávnou dobu jsem se o výbuchu prachu bavil s někým z firmy Generi a ten mě řekl, že lze přinutit k výbuchu prach prakticky z čehokoli, záleží na jemnosti, vlhkosti a koncentraci. Ten kontakt už nemám a je to škoda, pán mě tehdy moc pomohl, byl neobyčejně sdílný a přesně věděl o čem mluví, to se dnes těžko hledá.
|
|
|
|
Pavel Ryšavý

|
 |
« Odpověď #16 kdy: 15.03.2018, 07:44 » |
|
...o výbuchu prachu bavil s někým z firmy Generi a.. Asi některý z Kinštů, ne? Ono je jich tam víc, a u všech mám dojem že ví o čem mluví.
|
Smysl pro humor - znak ducha bystrého .45 ACP; 7,62x39; 7,62x54R; 9x19; 12/70
|
|
|
|