Aká je minimálna vzdialenosť holých vodičov 6kV a 22kV?
Petr Doležal:
Citace: Ivan Polínek 31.03.2011, 18:37
. . . předpokládám, že bude připojena pasovinou nebo podobným způsobem, kde asi nedojde ke změně vzdáleností při zkratu.
. . . Jinak vám přeji skleničku dobrého bílého.
To je pravda, že žádné výkmity tam nebudou, to by musela být totální destrukce, ale trvalou deformaci vyloučit nemůžeme.
Je třeba brát v úvahu výšku izolátoru i držáku, pevnost izolátoru i držáku, u pasů nepřekročit 2-násobek meze průtažnosti a pod. To vše musí být při daném dynamickém proudu m.j. v souladu i s fázovou roztečí pasů (nastojato či naplocho). Píši to pro tazatele, aby viděl, že to není jen tak a nelze rozteč navrhnout jen na doskok. Doskok je jen jedno z kriterií.
A jinak (drinks) Bohužel smajlík jen pro pivo, ale bílé já rád.
V příbalu ilustrační, vymyšlené propojení
Zdeno.Fusik:
Ďakujem
A ešte otázočka na pána Petra Doležala, ten obrázok s tým výpočtom
to máte nejaký software alebo je to z excelu ??
Petr Doležal:
Je to Excel a výpočet je dle ČSN 38 1754.
Ještě zajímavější jsou paralelní pasy, kde výpočet testuje i vložky (odbočení je považováno též za vložku). Ten list jsem zobrazil i s kontrolními veličinami.
Bohužel, nenašel jsem nikoho, kdo by mi prgm zoponoval či zkontroloval a proto ho nešířím a neposkytuji. Kdyby se přípojnice "přetrhly", tak by někdo mohl přetrhnout mě.
Zdeno.Fusik:
Aj tak ďakujem ... zohnal som si príslušné normy a podarilo sa mij problém vyriešiť .....
ešte že existuje takýto šikovný portál .... :-)
papez.pavel@seznam.cz:
Dobrý večer, pane Doležal je to už starší diskuze, ale mohu vás poprosit zda by jste mi neposkytnul váš odkazovaný excel soubor? Psal jste sice že ho neposkytujete, ale pokud by jste se odhodlal, rozhodně vás nebudu v případě nějakých problémů ani zmiňovat. Dík moc
Navigace
[0] Index zpráv
[*] Předchozí strana