Nefunguji zasuvky umistene "dole" v panelovem dome. Co s tim?
Vasek001:
Zacaly mi zlobit vsechny zasuvky ktere jsou umisteny dole. To znamena, ze napr zasuvka v koupelne, ktera je nahore funguje, to same v kuchyni.
Stalo se mi i ze jsem koukal na TV a ta se jakoby vydz vypla a zapla, cca 5 vterin +-3krat.
Po nahozeni jisticu v byte to obcas slo. Pak to slo pouze po nahozeni jisticu na chodbe a ted to uz nejde vubec. Skoro vsechy spotrebice mam odpojene, pretizenim to nebude.
Nejake napady? Panelak muze byt cca 3o let stary.diky
PETR STROMAJER:
30 let starý panelový dum to už vyžaduje rekonstrukci elektroinstala ce obzvlášt v případě kdy elektroinstala ce je více zatížena než v době kdy se ten dum stavěl (mikrovlnátroub a-rychlovarná konvice-myčka) a právě tato zatíženost je dusledkem již nevyhovující elektroinstala ce která byla projektovaná v době kdy tyto spotřebiče nebyly.
Všechny vodiče v panelových domech které byli stavěny před rokem 1989 byli z hliníku a zásuvkových obvodu max.2 dle kategorie bytu.
Takže uplně nejlepším řešením je zavolat Revizního technika který nejlépe posoudí stav elektroinstala ce ve vašem bytě.
Středním řešením je zavolat elektrikáře který vyhledá závadu pokud možno jí opraví ale rizikem že za rok to budete řešit znova
Jozef BABJAK:
Zavolajte si elektrikara. Nech prejde vsetky krabice od isticov, podotahuje skrutky, znovu napoji olamane konce vodicov, etc. Vzhladom na vas opis elektroinstala cie odporucam aj kontrolu vodicov pod svietidlami; tot nedavno som v podobnom byte, ako opisujete, nasiel nemile prekvapenia, pozri prilozene foto. A hlavne: poda vam kvalifikovanu informaciu o tom, v akom stave sa Vasa elektroinstala cia nachadza. Na vasom mieste by som zacal planovat kompletnu rekonstrukciu elektroinstala cie. Otazka nie je "ci", ale "kedy"; a podla toho, co opisujete, odpoved je "skoro".
Jozef BABJAK:
Ruky boli rychlejsie ako mozog, presne podla hesla "Nothing before morning coffee!"; prikladam slubene fotografie. Hadanka: co myslite, boli na koncoch lankovych vodicov vo wago svorke lisovacie dutinky?
Jiří Schwarz:
"Auto bez brzd!" Dokud to jede, majitel se může usmívat...
Podle těch fotek to není na opravu, ale na revizi a podle výsledku na diskusi jak moc je třeba generální rekonstrukce rozvodů.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana