### O atomových elektrárnách živě teď!
Jirka Š. Svejkovský:
Citace: Šubrt Jakub 17.03.2011, 14:51
U nás by už nebylo co chladit - bylo by to už všechno ve sběrně.
Trošku drsný humor. Kolik dávají za kilo uranu 238?
Šipeky Michal:
Citace: Šubrt Jakub 17.03.2011, 14:51
Viděl jsem někde na leteckém dni (ne u nás) jak "SIKORSKI" dvourotorový si pod sebou nesl lokomotivu.
Ten dvojrotorový vrtuľník bol asi Boeing CH-47 Chinook. Odnesie v podvese okolo 11 t nákladu, teda tá lokomotíva asi nebola až taká veľká... ;D
Najvýkonnejšie americké stroje ako Sikorsky CH-54 Tarhe alebo novší civilný S-64 Skycrane (teraz ho vyrába firma Erickson) odnesú okolo 9 resp. 11t.
Najväčšie "delo" v tomto smere je ruský Mi-26 ktorý vezme až do 20t.
Úprimne teda pochybujem, že by nejaký vrtuľník zobral lokomotívu. Možno banskú alebo dáku menšiu... (dance)
František Šohajda:
Citace: Jirka Š. Svejkovský 17.03.2011, 12:40
Diesel 1500kVA (NZ2) se vejde do standardního eurokontejneru . Zase tak obrovský není, chodím okolo něj.
Byl jsem se podívat ve Vídni v Nemocnici AKH /skoro centrum Vídně/ a tam mají zálohu 4x 2MVA stroje...
jsou to pěkné "kočky" v kontejneru v místnosti....p ísty jak menší sud na vodu.....
Ty už něco utáhnou....ale i nádrže v podzemí měli 100 000 l nafty.... (dance)
I velké výkony jsou v provozu....
Asi by byl dost problém s naftou u atomovky..../kvalita paliva při dlouhodobé nečinnosti...a td.../
Lubomír Jindra:
V příloze je odhad stavu Fukušimi.
Němci už zastavili jaderný program, asi budou ještě víc stavět ty svoje větrníky a spoléhat že ňáký blbci (třeba my) budou kompenzovat jejich výkyvy výroby el.en. Jestli to neuchladí a unikne radiokativita na rozsáhlá území, tak nám rakušáci vyhlásí válku.
Fukušima je stará 40 let, to už je důchodce. Zajímalo by mě jestli by se do takových problémů mohla dostat i novější a.elektrárna. Ale to se ani nikdy nedozvíme.
Lubomír Jindra:
Zajímavý citát:
Jurij Andrejev, bývalý šéf úřadu, který dekontaminoval Černobyl, se vyjádřil, že Japonci nepochopili rozsah této katastrofy. Podle jeho názoru měly úřady obětovat pracovníky jaderného průmyslu v zájmu veřejného dobra a neměly omezovat personál elektrárny na minimum. "Oni vůbec nevědi, co si počít," řekl. "Zaměstnanci byli evakuováni a ti, kdo zůstávají na místě, jsou přepracováni."
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana