Co se stane když odmítnu E.ONu věcné břemeno?

<< < (3/3)

raj:
JCitace

en mi přijde podivné,  k navádění "dělat pakárnu". Proč? Distributor potřebuje zákazníky a zákazníci potřebují distributora. Takže je lepší,  když si vycházejí vstříc.
Za ideálního stavu ano. Doba ovšem ideální není a váš vztah s distributorem také vyvážený není . Vy prostě "musíte". (a  tak to ze zákona je, ať se to někomu  líbí či nelíbí ) A pokud narazíte na vola, což se stává dost často, tak máte aspoň pocit "kousnutí do nohavice" když už ho nejde "zadávit". Jinou obranu nemáte. U nás tato taktika vyšla.

akademik.richard:
Citace: Zdenek Rajmont  13.03.2011, 11:37

JZa ideálního stavu ano. Doba ovšem ideální není a váš vztah s distributorem také vyvážený není . Vy prostě "musíte". (a  tak to ze zákona je, ať se to někomu  líbí či nelíbí ) A pokud narazíte na vola, což se stává dost často, tak máte aspoň pocit "kousnutí do nohavice" když už ho nejde "zadávit". Jinou obranu nemáte. U nás tato taktika vyšla.

Opět si s vámi dovolím nesouhlasit. Nevím, kdy byla příhodnější doba ve vztahu distributor - zákazník ve vztahu rekonstrukce distribuční sítě. Za minulého režimu se distributor nemusel se zákazníkem vůbec bavit. Je pravda, že v některých lidech to stále zůstává. Ale to je ve všech oborech. Nicméně nevím, proč by měl zákazník a priori přistupovat ke všem, kdo jde vyjednávat ve jménu distributora jako k potenciální škodné. Jak jsem říkal, tato diskuze není o cenovém vztahu distributor - zákazník, nýbrž o tom, jaké má zákazník možnosti při vyjednávání při rekonstrukci distribuční sítě. A tyto možnosti se mi jeví jako dostatečné. Nevím, co si představujete pod pojmem "zadávit". To jako že zlikvidujeme distributory a začneme svítit loučema. Když navrhujete toto, tak máte určitě vymyšlené nějaké řešení, jak jinak zajistit distribuci energie. Jestliže to bude jednodušší než je současný stav, tak máte můj hlas ve volbách.

Navigace

[0] Index zpráv

[*] Předchozí strana