Co se stane když odmítnu E.ONu věcné břemeno?

(1/3) > >>

josef novaků:
Přišel jakýsi papír od jakési firmy že pro eonáře budou vyměňovat dráty. současná přípojka vzduchem do dvora se zruší a udělají novou na venkovním obvodu té samé budovy.
a chtějí podepsat věcné břemeno (s 1000kč odměnou za podpis) že zasekají bednu do budovy.
v současné době žádné břemeno nemají.
přidali plánek kde je ta to zakresleno jako vcelku velký zásah do statiky budovy (je to hodně stará stodola o 6ti samostatných pilířích s tím že oni zaberou asi 1/4jednoho pilíře). mě se na tom nelíbí už to že zasahujou do už tak mizerné statiky stodoly a dále že se s tím pilířem do budoucna nedá nic dělat.

Když se to nepodepíše co mi mohou udělat? Odpojit od elektriky? Nechat současný stav?

Zkoušel někdo po eonu chtít za břemeno víc(řekněme výměnu bedny na hodiny a přípojky přes dvorek)?

Zdenek Hejčl:
Můžete si zaplatit svého nejlépe soudního znalce a odhadce věcného břemene. A uvidíte rozdíl co vám nabízí EON za směšnou cenu věcného břemene a cenu od soudního odhadce. Pokud je to soudní znalec, tak EON přistoupí na tento odhad.
Mě stál odhad břemena 2 200.-Kč  a nabízeli 2 400,- Kč soudní znalec odhadl břemeno na 22 000,-Kč.  ;)
Můžete volit je to na vás.....

raj:
1. Nic jiného vám nezbývá,  než jim realizaci umožnit (energetický zákon)
2. To ještě naznamená,  že si vše necháte líbit.

Tuto situaci jsme řešili cca  před 14ti dny: Přišel projektant a řešil rekonstrukci stávajících přípojek v celé ulici. Lidi jako správně poslušné ovce to automaticky podepsali. U nás narazil. Projektant v tom  byl samozřejmě nevinně - dělal svoji práci. Tak přišel někdo z investic a pokoušel se argumentovat. Po 4řech hodinách to vzdal, ponechali stávající stav a jen poprosil, ať to nikde v ulici nevykládáme. (sám přiznal, že by si do baráku také rýpat nenechal) Nyní "masíruji" projektanta, aby v TZ a prováděčce bylo vše správně popsáno. Už to chudák předělává potřetí.

A pokud budou kopat ( což asi zvůli kabelu musí) máte šanci jim udělat pakárnu se stavebním povolením.

Věc nazastavíte, ale nedejte se.
Jednejte slušně,  ale tvrdě. Je to přeci váš majetek.

Marek Zeman:
Podobnou záležitost jsem řešil s ČEZem. Čerstvě zateplená fasáda domku s připravenou chráničkou od stávající pojistkovky ústící těsně pod zateplením. Projektant to samozřejmě nevěděl. Při telefonátu nabídl nejdříve sloupek s pojistkami umístit na pozemek za plot a udělat v plotu otvor pro přístup k pojistkám zvenku. Když jsem se ho zeptal, jak vyřeší masivní základ podezdívky plotu a jak se dostane s kabely pod ním, řekl, že si to vyřeší realizační firma. S tím jsem nesouhlasil a poukázal na to, že ve vedlejší ulici stojí sloupky na "obecním". Následoval email se situačním nákresem jak jsem požadoval a při realizaci si montéři pochvalovali připravenou chráničku, kterou kabel v pohodě zavedli k elektroměru. Určitě levněji, než bourat plot.

akademik.richard:
Citace: Zdenek Rajmont  12.03.2011, 06:23

1. Nic jiného vám nezbývá, než jim realizaci umožnit (energetický zákon)
2. To ještě naznamená, že si vše necháte líbit.

Tuto situaci jsme řešili cca  před 14ti dny: Přišel projektant a řešil rekonstrukci stávajících přípojek v celé ulici. Lidi jako správně poslušné ovce to automaticky podepsali. U nás narazil. Projektant v tom  byl samozřejmě nevinně - dělal svoji práci. Tak přišel někdo z investic a pokoušel se argumentovat. Po 4řech hodinách to vzdal, ponechali stávající stav a jen poprosil, ať to nikde v ulici nevykládáme. (sám přiznal, že by si do domu také rýpat nenechal) Nyní "masíruji" projektanta, aby v TZ a prováděčce bylo vše správně popsáno. Už to chudák předělává potřetí.

A pokud budou kopat ( což asi zvůli kabelu musí) máte šanci jim udělat pakárnu se stavebním povolením.

Věc nazastavíte, ale nedejte se.
Jednejte slušně, ale tvrdě. Je to přeci váš majetek.

Takže Vy považujete za neovčí jednání, když se provádí rekonstrukce vedení v ulici, ať už z vrchu do kabelu nebo jenom obnovu vrchního, že si nenecháte vyměnit přípojku za peníze distributora? Je to potom směšný pohled (ne pro obyvatele dané ulice),  když se tam najde takový konzervativec, který odmítá vše nové. Je krásně učesaná ulice (vršek šel do kabelu) a před domem tohoto občana stojí shnilý dřevěný sloup, na něj je vytažen vývod a z něj stávající přípojka. Dále nevidím žádné hrdinství v tom, dělat pakárnu se stavebním úřadem, když vám chce někdo rekonstruovat rozvody.
Já si myslím, že se občas rekonstrukce dělat musej, to je součást života.
Ale k dotazu. V případě, že občan nehodlá přistoupit na zřízení věcného břemene v případě rekonstrukce, tak nemusí, zůstane mu původní stará přípojka. Jeho blbost, pak si bude třeba platit přeložku. Pak zase může dělat pakárnu distributor. Ach jo. A věcné břemeno už tam distributor má. Nazývá se to automatické věcné břemeno. Nemusí být zapsané v katastru, když vzniklo před rokem cca 2004.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana