Stačí připojit okap k hromosvodovému vedení na hřebeni?
Milan Hudec:
To Hájek, s výčtem výše máte samozřejmě pravdu, ale na hromosvody po novu jsou "všichni" investoři velice háklivý, zvláště pokud mají zaplatit realizaci projektu sice po novu, ale bez "hlavy". Sám jsem poznal i na vašech školeních kolik se dá přemýšlením o hromosvodu předem ušetřit, zřejmě je ještě brzy, než se takové standarty dostanou do většího povědomí.
Milan Hudec:
Citace: Pavel Horský 07.03.2011, 11:09
Tak to jste viděl asi hodně málo hromosvodů ;)
Vždy to ale bylo provedeno dle vědomostí a osobního přístupu montéra.
U staveb, které prováděli borci z bývalých OSP jste to zřejmě vidět nemohl. Jejich pracovní doba se odehrávala převážně v restauračních zařízení té nejlevnější cenové skupiny a na kvalitní práci pak už jaksi čas moc nezbýval.
Nemám kdy se dívat dolů, v zimě je to zasypaný sněhem a na jaře a v létě se chlap při procházkách městem dívá jinam, snad podzim, ale to zas rostou houby.
...
Jan Hájek:
Citace: Milan Hudec. 07.03.2011, 11:13
To Hájek, s výčtem výše máte samozřejmě pravdu, ale na hromosvody po novu jsou "všichni" investoři velice háklivý, zvláště pokud mají zaplatit realizaci projektu sice po novu, ale bez "hlavy". Sám jsem poznal i na vašech školeních kolik se dá přemýšlením o hromosvodu předem ušetřit, zřejmě je ještě brzy, než se takové standarty dostanou do většího povědomí.
No jo, ale svět je v zásadě prostě rozdělen na ty chytré a na ty hloupé.
Pokud se investor špatně rozhodne, asi patří do té druhé skupiny.
Bavíme se zde na portále o elektrotechnic e, ale každý z nás je určitě členem té hloupé skupiny v jiných oborech, no a celkový mix těchto členství, se projeví na celkové úspěšnosti jedince či společnosti. Pokud se z té které skupinky chci vymanit, buď jsem chytrý, nebo se chovám jako ti chytří.
Spousta lidí přes své fyzické stáří prostě ještě nedospěla a čeká, že se najednou objeví laskavý rodič s větou , , To je jedno, co říkají ostatní mně se to líbí a to je hlavní , , no apak by se stačilo pouze chytnout za ručičku a na ty nepřející udělat dlouhý nos a vypláznout jazyk.
IM:
V pátek jsem viděl na ČT2 pořad o stavbě mostu přes Korintský záliv, cca z r. 2004. Hemžilo se to tam samými aktivními hromosvody. Že by to byli samí hlupáci? :-\
Jaroslav Ratiborský:
Citace: Milan Illek 07.03.2011, 11:47
V pátek jsem viděl na ČT2 pořad o stavbě mostu přes Korintský záliv, cca z r. 2004. Hemžilo se to tam samými aktivními hromosvody. Že by to byli samí hlupáci? :-\
Podle některých odpůrců aktiváků asi ano, pro mne byla zajímavá informace o spálení jednoho kotvícího lana při zásahu bleskem,jeho rychlé výměně a uvědomil jsem si jak musejí mít vypracovaný systém kontroly stavu nosných lan,když mohli okamžitě reagovat a zastavit provoz přes most.Jel jsem okolo tohot mostu několikrát a pohled na tuto stavbu byl úchvatný.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana