Jaký použít kabel mezi rozvaděči?
Jirka T.:
Ve starším domě kde máme byt, byla odborně předělána kompletní elektrika včetně rozvodů a přívodu od hodin.
Rozvaděč je plastový jednořadý.
Expanduji byt do podkroví, kde je potřeba rozvod zásuvek a světel.
To pro mě není žádný problém, ten je v tom, že jelikož je rozvaděč v bytě využit na 100% nemohu přidat další jističe na podkroví.
Koupil jsem proto malý 4slotový rozvaděč a jističe 16A zás. a 10A světla.
Jaký použít kabel na propojení mezi hlavním rozvaděčem, a tím menším v podkrovní místnosti. Podotýkám že to bude ložnice, kde se počítá max. s přitopením pomocí přímotopu.
Miroslav Minařík:
technický přesun
Jirka Š. Svejkovský:
Citace: Jirka T. 28.02.2011, 17:32
To pro mě není žádný problém
Pokud pro vás není problém správně provést instalaci zásuvek a osvětlení, nemůže pro vás být problém určit průřez a typ kabelu. Jste přece elektrikář, nebo ne?
Jiří Schwarz:
Citace: Jirka T. 28.02.2011, 17:32
Koupil jsem proto malý 4slotový rozvaděč a jističe 16A zás. a 10A světla.
To bude "boj", vecpat to tam i s proudovým chráničem...
A je těžké radit někomu, kdo nepočítá s tím, že to udělá podle platných norem...
Patrik Augustin:
kolegaSchwarz mě předběhl. Proboha to se tady taky řeší každou chvíli. Určitě na ten rozvaděč po namontování dáte prohlášení o shodě a štítek dle ČSN a Zák.22 . Podle ČSN 33 2000-4-41 ed.2 dodržíte také určitě požadavek na ochranu proudovým chráničem pro zásuvky přístupné laikům. (norm) a to celé včetně revize.
To Schwarz : cožpak o to ono by se to tam dalo narvat ale určitě né v té kombinaci přístrojů, které už si pán nakoupil.
Podle mě pro šikovného elektrikáře pokud budou nachystány kabely je to práce na 2-3 hoďky tak nevím co ti lidi porát řeší svépomocí.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana