Proč vypadává jistič úplně jiného okruhu?
Kamil Táborský:
Citace: František Šohajda 23.02.2011, 09:40
Není ten 10A do série s tím 16A?I to mě stalo u jednoho rádoby-elektrikáře.. (zle)
/dvojí jištění jednoho vývodu/
ee,když byl 10 A jistič vypadlý, zásuvka pro pračku fungovala.
Zákazník zatím nevolá,tak je asi vše O.K. :)
Milan Hudec:
Citace: Kamil Táborský 22.02.2011, 20:14
U zákazníka jsem měnil v koupelně vyhořelou zásuvkupro pračku.
Rozvody 2 vodičové,zásuvka koncová,panelák,jističe staré černé
Zhodil jsem si příslušný jistič 16A a po namontování nové zásuvky jsem obvod v rozvodnici opět nahodil.
Přeměřím, vše O.K.
Uklízím si věci a za 15 sec. vypadl z ničeho nic hlavní jistič 25 A starý černý až v elektroměrovém rozvaděči.
Po nahození tohoto jističe jsem si všiml že je jeden jistič 10A v rozvodnici spadlý.
Za boha jsem nemohl přijít na to,k jakému obvodu patří protože všechno v bytě fungovalo.
Tak jsem ho teda nahodil.
Za 2 sec však obvod vypadl.
Až na potřetí držel.
Proč však vypadl jistič uplně jiného okruhu než jsem spravoval je mi záhadou.
A už vůbec nechápu co bylo příčinou.
Nějaká osobní zkušenost s podobným problémem?
V panelbytech je normální, že soused napájí souseda, který se na okruh napojil načerno např. při rekonstrukci své podlahy, zkuste pouvažovat tímto směrem.
Jiří Schwarz:
Citace: Milan Hudec. 24.02.2011, 15:22
V panelbytech je normální, že soused napájí souseda, který se na okruh napojil načerno např. při rekonstrukci své podlahy, zkuste pouvažovat tímto směrem.
Zajímavá myšlenka. Nechat shozený jistič a počkat co se bude dít...
Milan Hudec:
Citace: Jiří Schwarz 24.02.2011, 22:29
Zajímavá myšlenka. Nechat schozený jistič a počkat co se bude dít...
To zas nebudete v bytě svítit, připojuje se většinou na světelné okruhy, které jsou vedeny podlahou nadsouseda, nevýhoda takového napojení spočívá v tom, že jeden může krást, jen pokud druhý svítí.
František Šohajda:
Citace: Milan Hudec. 25.02.2011, 09:14
To zas nebudete v bytě svítit, připojuje se většinou na světelné okruhy, které jsou vedeny podlahou nadsouseda, nevýhoda takového napojení spočívá v tom, že jeden může krást, jen pokud druhý svítí.
Většinou se stává než napojení souseda, to že se vrtá práh, vodiče se dávali dosti blízko v místě prahu a nad-soused /horní podlaží/ jej provrtá....
PS: Jako učni jsme to tak museli montovat v bytech paneláků...byl o toho dost co jsme tak dělali....
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana