Proč vypadává jistič úplně jiného okruhu?
Kamil Táborský:
U zákazníka jsem měnil v koupelně vyhořelou zásuvkupro pračku.
Rozvody 2 vodičové,zásuvka koncová,panelák,jističe staré černé
Zhodil jsem si příslušný jistič 16A a po namontování nové zásuvky jsem obvod v rozvodnici opět nahodil.
Přeměřím, vše O.K.
Uklízím si věci a za 15 sec. vypadl z ničeho nic hlavní jistič 25 A starý černý až v elektroměrovém rozvaděči.
Po nahození tohoto jističe jsem si všiml že je jeden jistič 10A v rozvodnici spadlý.
Za boha jsem nemohl přijít na to,k jakému obvodu patří protože všechno v bytě fungovalo.
Tak jsem ho teda nahodil.
Za 2 sec však obvod vypadl.
Až na potřetí držel.
Proč však vypadl jistič uplně jiného okruhu než jsem spravoval je mi záhadou.
A už vůbec nechápu co bylo příčinou.
Nějaká osobní zkušenost s podobným problémem?
Jiří Schwarz:
Křišťálovou kouli jsem si sehnat nestačil, ale "EUROTEST" mám, takže věřím, že bych to během chvíle dokázal na místě zjistit.
Takhle na dálku je to takové povídání "o ničem".
Tak jen nějaký tip:
- barva drátů? není tam nějaký kopanec, nepodařilo se vám tam něco zapojit sice "vizuálně" správně, ale chybně ve vztahu ke zbytku instalace?
- co se stane, když hlavní jistič necháte zapnutý a okruhový vypnutý?
- je to jednofázový přívod, nebo je to třífázový? Pokud by to byl třífázový, je jistič, který "padá" na stejné fázi jako je okruh, kde jste pracoval, nebo na jiné?
- co se stane,když vypnete jistič od okruhu, kde jste měnil zásuvku, vytahnete vše ze zásuvky (zásuvek) na tomto okruhu a zapnete ten okruhový jistič, co padá?
Kamil Táborský:
Citace: Jiří Schwarz 22.02.2011, 21:32
- je to jednofázový přívod, nebo je to třífázový? Pokud by to byl třífázový, je jistič, který "padá" na stejné fázi jako je okruh, kde jste pracoval, nebo na jiné?
Přívod je jednofázový
Citace: Jiří Schwarz 22.02.2011, 21:32
Tak jen nějaký tip:
- barva drátů? není tam nějaký kopanec, nepodařilo se vám tam něco zapojit sice "vizuálně" správně, ale chybně ve vztahu ke zbytku instalace?
Vše je zapojeno správně.
Okruh s vyměněnou zásuvkou je určen pouze pro pračku.
Nyní jsou všechny jističe zapnuty a vše funkční.
Josef Pentoda:
Když vás odúpved kolegy Schwarze neuspokojila zkuste to v noci na TV Ptima. Mají tam věštce.
František Šohajda:
Citace
Vše je zapojeno správně.
Pokud je všechno správně,jak píšete tak nemůže druhý jistič vypadnout! (dance)
Není ten 10A do série s tím 16A?I to mě stalo u jednoho rádoby-elektrikáře.. (zle)
/dvojí jištění jednoho vývodu/
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana