Určuje nějaká norma, kolik prodlužek se může do sebe spojit?

<< < (6/8) > >>

Milan Hudec:
Citace: Jaroslav Kořínek  04.02.2011, 16:27

Nevím proč neautorizovadí diletanti ztrácí čas s ověřenými CLUSTRÁKY.
Opravdu začínám chápat přísloví : Neházejte perly sviním!

Předpokládám, že tím diletantem myslíte mne, ale já si vůbec nemyslím, že tu ztrácím čas, za tu dobu co sem píši jsem jistě někoho popudil, někomu snad pomohl pro další zůstal bez odezvy, ale hlavně jsem se tu spoustu věcí také naučil, a že jsem se vás coby ověřeného dovolil na něco optat??,  od toho takové diskuze asi jsou.
Nerozumím vám.

Josef Pentoda:
Citace: Milan Hudec.  04.02.2011, 16:41

Předpokládám, že tím diletantem myslíte mne, ale já si vůbec nemyslím, že tu ztrácím čas, za tu dobu co sem píši jsem jistě někoho popudil, někomu snad pomohl pro další zůstal bez odezvy, ale hlavně jsem se tu spoustu věcí také naučil, a že jsem se vás coby ověřeného dovolil na něco optat?,  od toho takové diskuze asi jsou.
Nerozumím vám.

Nemusíte předpokládat to je jistota.  Netuším co jste se tady naučil, ale to není vůbec podstatné pro mne.  Tak se prosím učte dál. Hlavně než něco zplodíte na diskusích, tak se nad tím zamyslete. Klauna u tady máme.    (dance)

Milan Hudec:
Citace: Jaroslav Kořínek  04.02.2011, 14:34

Musíme ušetřit, ať to stojí ,  co to stojí !
Víc jak padesát roků platí, že prodlužovačká nemá týt dělší jak 50m (1,5mm2),tak proč tolik hloupejch zbytečností.
Tuším, že kolega Novák to hezky ukázal na ceně prodlužováku. Pro zahrádkáře a podobné elenty doporučuji v místě řezání dřeva, sekání elektrickou sekačkou a jiné -zhotovit po xx metrech pevné rozvaděče v souladu s normou a pak ten "prodlužovák nebude tak dlouhý a drahý.

Poslední moje reakce byla, že jsem se p.Kořínka slušně optal na zdroj, kde bylo oněch 50m uvedených, pak jsem byl nazván diletantem a případně sviní, o to mě to nyní více vrtá v hlavě co je na oněch 50/nepadesáti metrech tak citlivého.
Každopádně mohu slíbit, že na vaše fórum již psát nebudu, abych ho nezanesl dotazy při kterých se někteří cituji "ověření CLUSTERÁCI" musí zaštitovat urážkami, protože odpověd která by případného oponenta z řad neautorizovaný ch diletantů "přebila" budto neznají, nebo ji tají.

Kamil Novák:
Citace: Milan Hudec.  04.02.2011, 15:19

Kdepak to bylo uvedený těch 50m prodlužky?
Kolega Novák to neukázal hezky na ceně, nýbrž vybral nějakou maxi....,  prodlužka se dá jistě vyrobit levněji.

1) 50m bylo uvedeno již v ČSN 34 0350 z roku 1964  (!),  konkrétně v § 3533.
Nevím. k čemu vám tato informace dnes bude dobrá, ale je to tak.

2) pro příklad o nesmyslnosti dlouhých prodlužováků jsem nevybral žádnou maxi, ale zadal jsem do vyhledávače dotaz a tohle byla první, kterou mi nabídl.  o:-)

3) když už  se tak pídíte po tom, jak má vše být podle předpisů, tak jistě víte, že prodlužovací šňůru nemůže vyrobit kdekdo, ale pouze výrobce.
A když bude muset splnit všechny požadavky na něj a jeho výrobek kladené, tak se k výsledné ceně "levněji" nedostanete pohým součtem položek : kabel+vidlice+přívodka+buben+čas.   (no)
Takhle jednoduché dnešní kupecké počty nejsou.  :(

Václav Pešek:
elektrická pila skutečně nedává smysl...

možná tak pro tesaře, který je většinou v dosahu a potřebuje něco lehčího co nemusí startovat...

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana