Určuje nějaká norma, kolik prodlužek se může do sebe spojit?

<< < (7/8) > >>

Hugo K.:
Otázka položená  na začátku tohoto vlákna zní :
 KOLIK prodlužek se může do sebe spojit ?
V odpovědích se argumentuje maximální povolenou délkou prodlužovacího přívodu,nikoliv počtem.
Ani v citování norem, které zde vložili pánové Revús a Beláň, jsem nenašel nikde přesně uveden počet prodlužováků, které mohou být spojeny při zachování maximální povolené délky.Také zde není uvedeno ,že musí být použit pouze jeden prodlužovací přívod vcelku.
Tudíž zřejmě záleží na uvážení a možnostech každého tvůrce.Podmínk ou je nepřekročit maximální povolenou délku.
Tak mne napadá šílená představa, že si  koupím v .....marketu 25 ks dvoumetrových prodlužek s trojzásuvkou za 39,- Kč v akci a poskládám si prodlužovák na míru. No neberte to za tu cenu.
Na rozdíl od mého doma dělaného prodlužováku z jednohu kusu budu navíc pod ochranou značky CE.

Jaroslav Kořínek:
 ;D No není to nádherné řešení !  Nemáte ale prvenství - něco podobného jsem viděl udělaného jako "zásuvkový rozvod " v bytě.  Proti lidové tvořivosti a gustu - žádný dišputát!  o:-) (drinks) (funny)

Štěpán Valenta:
Kolik prodlužovacích šňůr spojit?  Zmiňovaná ČSN 340350 ed.2 vám tuto otázku  zcela nevyřeší.
Dá vám jen jedno kritérium a tím je 50 m.
Druhým je pak celková impadenace, která nesmí být větší než 1 ohm- ČSN 331600 ed. 2  čl. 6.4.3.  Což obecněji uvádí i kolega Beláň...
Nechcii vás výše odpovídající mentorovat, ale navštěvujte skutečně fundovaná školící střediska? Na vaši obranu hned však doplňuji. V současné době zaznamenáváme fakt, že elektrotechnic i jsou ochotni jen jednou za tři roky dopoledne absolvovat školení a odpoledne zkoušky na vyhl. 50. Ale ono to nestačí! A to ani dle  ČSN 50110-1 ed.2 a zejména  dle prezentovaných znalostí elektrotechnic ké veřejnosti zhmotněných v projektech, montážích a bohužel i revizích....
                                           o:-)

František Šohajda:
Citace: Štěpán Valenta  06.02.2011, 13:37

Kolik prodlužovacích šňůr spojit?  Zmiňovaná ČSN 340350 ed.2 vám tuto otázku  zcela nevyřeší.
Dá vám jen jedno kritérium a tím je 50 m.
Druhým je pak celková impadenace, která nesmí být větší než 1 ohm- ČSN 331600 ed. 2  čl. 6.4.3.  Což obecněji uvádí i kolega Beláň...
Nechcii vás výše odpovídající mentorovat, ale navštěvujte skutečně fundovaná školící střediska? Na vaši obranu hned však doplňuji. V současné době zaznamenáváme fakt, že elektrotechnic i jsou ochotni jen jednou za tři roky dopoledne absolvovat školení a odpoledne zkoušky na vyhl. 50. Ale ono to nestačí! A to ani dle  ČSN 50110-1 ed.2 a zejména  dle prezentovaných znalostí elektrotechnic ké veřejnosti zhmotněných v projektech, montážích a bohužel i revizích....
                                           o:-)

Ano školení alespoň dvakrát do roka...normy se mění před očima.. :)

Ale jak znám zaměstnavatele ať soukromé nebo státní na takovéto školení neradi vysílají, natož tak platí!!
Elektrikáři krom 5O Vyhl. na žádné školení nechodí....Dří ve bývala "50" týden, dnes je to za 4 hodiny i se zkouškami hotovo!! (zle)
Elektrotechnic i by rádi chodili,ale nechtějí si brát dovolenou..... Mělo by takové školená být v rámci
vzdělávání.... (norm)
Elektrikáři co takové školení dvakrát do roka absolvují ,jejich zaměstnavatelé se dají spočítat na jedné ruce...!
U OSVČ vidím lepší situaci,chodí jich daleko více.....

Vasil Ceral:
Jako odpurce rozdvojek a i prodlužek mě pouze vždy zajímalo, jak rychle zapůsobí ochrana. Není nad to vidět jak hoří prodlužka a ve vzdálenosti patnácti metrů od rozvaděče teprve vypne poistka.Já byl ve druhém patře a lešenář hodil dolů žabku a ta rozdrtila zásuvku na kabelu, a to byl fofr jak to hořelo. Čím kratší tím lepší.Padesát metrů kabelu třeba na míchačku, HTS 5x4 nic míň.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana