Môžem viesť v trubkách CYYpL ?
Milan_Sk:
Ja nedovolím ťahať kábel bez trubky.
V prípade výmeny kábla, alebo poruchy, alebo za pár rokov to bude ako s hliníkom a potom rozbíjať 300m2 dom, ved to je šialenstvo.
Elektrikár čo tu bol, len krútil hlavou nad tým, že 1 000 m káblu do trubiek a ešte všade naťahať do trubiek internet a TV.
Povedal, že ja mu mám presne načrtnúť čo kde chcem a príde a preberieme to.
Tak uvidíme ako to bude, ale určite sa to nezačne skôr robiť ako za 2 mesiace a aspoň na 3 etapy.
Nemôžu mi naraz rozbiť celý dom.
Miroš Jan:
To už místo toho kabelu použijte rači jednožilové vodiče. :)
Milan_Sk:
CYYpL viem kúpiť asi za polovičnú cenu, preto som sa pýtal.
MartinCBR:
Neviem načo to chcete dávať do trubky je to zbytočne, kábel ako taký Cyky alebo plochy do trubky netreba dávať kábel sa bežne dava pod omietku. V omietke ma aj tak lepšie vlastnosti a ubezpečujem vás že po tom aj keby bol v trubke kábel aj tak už nevimenite. Do trubic odporúčam dávať len káble ako FTP,UTP, koaksial.
Milan_Sk:
(poklona) za názor p. MartinCBR,
Nič vo zlom, ale ak to ja platím a nebude to až tak málo tak by som bol rád ak by to bolo spravené tak ako to mne vyhovuje. Je mi ľúto o tom ako to bude spravené musím ja rozhodnúť a nie elektrikár ako jemu vyhovuje. Už som sa nie raz popálil na rady majstra. Od vtedy si všetko overím od viac odborníkov. Prv sa osadia krabice, potom trubky a tak sa do toho naťahajú káble, niesom blbý, že elektrikár naťahá na zemi káble do trubiek a tak ich uchytí. Potom tie káble už samozrejme už nikdy sa nebudú dať vymeniť.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana