Môžem viesť v trubkách CYYpL ?

<< < (3/8) > >>

Bambus:
Je to marný ,  je to marný ,  je to marný .
Proč se tu ptáte jak to udělat  když jste stejně jenom zjevně chtěl pochválit svou trubkovou myšlenku ?

Jan Franěk:
Citace: Milan_Sk  05.02.2011, 21:08

Nič vo zlom, ale ak to ja platím a nebude to až tak málo tak by som bol rád ak by to bolo spravené tak ako to mne vyhovuje. Je mi ľúto o tom ako to bude spravené musím ja rozhodnúť a nie elektrikár ako jemu vyhovuje.

To je vaše právo. Nikdo si ho nedovolil zpochybnit. Jen vás upozorňují na to, že toto provedení je zbytečně cenově nákladnější, když je kabel určen přímo do omítky.

Od vtedy si všetko overím od viac odborníkov.  

To je v naprostém pořádku. A co vám všichni říkali? Předpokládám že to samé co mi. Že je to zbytečné.  ;)

Potom tie káble už samozrejme už nikdy sa nebudú dať vymeniť.

A téměř ve 100% případů to ani není potřeba.

Nic ve zlém, ale i zde se více odborníků  shodlo na tom, že toto řešení je sice v pořádku, ale zbytečné. Jsou to samozřejmě vaše peníze a co si snimi uděláte je pouze váš problém. Ale možná bych je raději utratil za nadstandatrněj i provedenou insatalaci, třeba více zásuvek, nebo lepší ochranu.

Citace: Bambus  05.02.2011, 21:20

Je to marný ,  je to marný ,  je to marný .
Proč se tu ptáte jak to udělat  když jste stejně jenom zjevně chtěl pochválit svou trubkovou myšlenku ?

Ano. Občas se někdo upne na nějaké řešení a nehodlá ustoupit. V tomto případě to ale nevadí. Je to v souladu s normou, tak si to klidně může takto provést. Zřejmě neřeší finanční záležitost tohoto provedení, proto mu budiž přáno.

Zdenek Hejčl:
Bude nutné použít větší průměr trubek, dále více protahovacích a zapojovacích krabic. Pro trubky hluboko sekat, velké poloměry oblouků, ve slabých příčkách   (zle)  atd....
Je to pracnější a v konečném důsledku i dražší. Je to Vaše volba.

Milan_Sk:
 (poklona)  za Vaše názory :)

Pýtam sa len vás ako odborníkov čo Vy na to. Je mi jasné, že sa to predraží a budem mať viac krabíc, ale s tým počítam. Chcel som počuť Vaše názory. Poradiť si samozrejme dám.

Jan Franěk:
Citace: Milan_Sk  05.02.2011, 21:35

Je mi jasné, že sa to predraží a budem mať viac krabíc, ale s tým počítam.

A v dnešní době se právě snažíme o co nejmenší počet krabic. Za prvé se to mnoha lidem nelíbý (hlavně něžnějšímu pokolení) a za druhé i kvůli servisu. Nemusíte odtahovat nábytek, když něco hledáte. Vždy víte, že spoj světel je pod vypínačem, nemusíte nikam lést a neošaháte barvu okolo krabice, když se snažíte do ní dostat. To samé platí pro zásuvky.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana