Môžem viesť v trubkách CYYpL ?
Zdenek Hejčl:
Zkuste zadat do vyhledávače: kuchyně
Dozvíte se, že asi to co popisujete za vývody v kuchyni je málo...
Horkovzdušná trouba, robot a jiné spotřebiče chybí.
Minimálně aspoň 2-3 zásuvkové obvody na běžné spotřebiče.
Jo a to nikdy nevíte co si drahá polovička vymyslí, co bude potřebovat... o:-)
František Šohajda:
TO:Milan_Sk
CYYpL do trubek je zbytečně vyhozené peníze!!Pokud bude instalace udělaná dobře ,přežije hodně lidí. ;)
Protože to pak bude špatně chladit,budou poruchy dříve než by to bylo v omítce.
Do trubek dát jen slaboproudy,tam není životnost tak velká.
PS:Já jsem dal přímo do omítky "koax" na TV a SAT už před 20 lety je vše OK./kabel nebyl určen do omítky!/
Milan_Sk:
Takže ak v trubkách radšej by Ste viedli samostatné vidiče, čiže CY ?
Prajem pekný deň.
Ižák Ctibor:
Prikláňam sa k samostatným CY vodičom . Predstavte si zapojenie obyčajného svetla. Vodič z vypínača do svetla ťahám v kuse. Keby som dal od vypínača kábel ,v krabici ho sekám k vôli pripojeniu fázového vodiča a do svetla idem ďaľším káblom a mám o jeden spoj naviac. Za ďalšie, ak robím jednotlivými vodičmi, nerobí mi problémy vyskladať akékoľvek farebné zloženie alebo počet drátov. Avšak pri použití káblov potrebujete viac druhov káblov aby ste dosiahli ten istý efekt. Nie je podľa mňa pravda, že pri použití vodičoch je viac krabíc. Skôr by som povedal naopak. Predstavte si rozvod , kde použijete pod vypínače prehĺbené krabice, pri použití vodičov (nie káblov), vodiče pokračujúce sekám také dlhé, aby mi došli až na miesto využitia, tým dosiahnem ,že do krabici nemusím pchať toľko vagoviek, mám tam viac miesta , zároveň obmedzím počet spojov na vodiči na minimum.Je to horšie naťahovať, , ale sa to dá aj takto.Len na okraj, do stropu na svetlá občas musím použiť kábel ,aby som sa zmestil po železá . Tento kábel však sekám tak dlhý ,aby mi došiel do vypínača. od krabice ho oblankujem, fázové vodiče natiahnem až do vypínača a PE a N seknem v krabici a pripojím. Mám o dva spoje menej, menšia pravdepodobnos ť poruchy, viac miesta v krabici.
Milan_Sk:
(poklona) p. Ižák Vašim spôsobom to musí byť pekne a prehľadne spravené.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana