Je napojení nerezového komínu na zemnicí soustavu dostatečnou ochranou ?

<< < (7/14) > >>

František Šohajda:
Citace: Milan Hudec.  30.01.2011, 13:43

Vy máte radiátory na střeše?

Asi bude mít solární ohřev vody..?

Jan Franěk:
Citace: Milan Hudec.  30.01.2011, 13:43

Vy máte radiátory na střeše?

Předpokládám, že se bojí toho, když uhodí blesk do komína, tak se to přes něj dostane na kotel (nebo třeba krb) a z něj po trubkách Cu na radiátory. Je to jistě oprávněné. Potom nejste v podstatě nikde v domě v bezpečí, pokud nemáte správně provedenou ochranu podle norem, spíš lépe.

Ale už mě dál trochu unavuje neustále se s někým přít o to, jestli má provést ochranu podle norem, nebo to ošidit. Pokud to chce ošidit, tak ať to nepíše sem, ale nechá si to pro sebe a svoje svědomí. Zde mu to jistě nikdo neposvětí. To je jako kdybych se ptal jestli to nevadí, když budu okolo školy, kde je 30tka jezdit 60tkou. Nevadí to dokud se něco nestane. Ale to už bývá pozdě.

Pavel Horský:
Citace: Jan Franěk  30.01.2011, 17:20

Ale už mě dál trochu unavuje neustále se s někým přít o to, jestli má provést ochranu podle norem, nebo to ošidit. Pokud to chce ošidit, tak ať to nepíše sem, ale nechá si to pro sebe a svoje svědomí. Zde mu to jistě nikdo neposvětí. To je jako kdybych se ptal jestli to nevadí, když budu okolo školy, kde je 30tka jezdit 60tkou. Nevadí to dokud se něco nestane. Ale to už bývá pozdě.

Zlatá slova Honzo. Naprosto souhlasím. (jednicka)

Václav Pešek:
Zajímá mně, jestli je vůbec možné, to udělat dobře, a jak...

kdybch se nebál, a byl si jist, že kovový komín nepřipojený na nic je OK, tak se na nic neptám...

mám sipe par.6 ale o hromosvodech nevím nic... proto se ptám, abych věděl, co mám vlastně chtít a co to bude obnášet, abych se nějak připravil, i finančně na další vývoj..

Fuk Tomáš:
Citace: Václav Pešek  30.01.2011, 23:03

Zajímá mně, jestli je vůbec možné, to udělat dobře, a jak...

Ano, je možné to udělat dobře.
Komín nemusí být z elektricky vodivého materiálu.
A pokud si ho chcete kovový postavit, připravte se na to, že potřebná ochrana před bleskem bude, při stávající absenci hromosvodu a dobrého zemniče, nejspíš dražší než ten komín. Podrobnosti vám řekne podle místní situace projektant.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana