Zopakujme si časté chyby v projektové dokumentaci bytové a občanské výstavbě
Hynek Bureš:
A zase jsem nasranej. ČSN 33 2130 ed.2 je plná anachronismů a zavání reálným komunismem, taková norma v dnešní době a v sytému evropské normalizace naprosto nemá co dělat. Na rozepisovní "proč" nemám čas, bylo by to nadlouho - každou větu a každou tabulku bych našel v jiných normách, zákonech a předpisech, v technických podmínkách použití výrobků a ve fyzikálních tabulkách. To jsou dokumenty, které mají všichni projektanti k dispozici. To ostatní je otázka logiky, komunikace a zdravého rozumu.
Můj závěr - tato norma je vydána jen a pouze jako kuchařka pro elektrozedníky, kteří pracují a chtějí pracovat bez projektu. Tečka.
Dobiáš Miroslav I.:
Citace: Hynek Bureš 08.01.2011, 19:31
Můj závěr - tato norma je vydána jen a pouze jako kuchařka pro elektrozedníky, kteří pracují a chtějí pracovat bez projektu. Tečka.
Hmm,hmm. Bez projektu a výpočtů to nejde. (funny)
Zdenek Hejčl:
Poslal: Dobiáš Miroslav I
Hmm,hmm. Bez projektu a výpočtů to nejde.
Elektrozedníci to již dokázali, že to jde.... (dabel)
Dobiáš Miroslav I.:
Citace: Zdenek Hejčl 09.01.2011, 11:56
Poslal: Dobiáš Miroslav I
Hmm,hmm. Bez projektu a výpočtů to nejde.
To já vás dokonce podpořím. (až na ten termín elektrozedníci). Kvalitní elektrikáři již mnohokrát prokázali schopnost zařízení sestavit a oživit. O tom není pochyb. Mnohdy dokonce napravují chyby v projektech. (např. co se zapojení týče). Co ale nezvládnou je stanovení bezpečnosti zařízení. Zpravidla totiž nemají potřebné znalosti. A jak jsem již mnohokrát odůvodňoval, bezpečnost zařízení musí být prověřena již v projektu. Proto to bez projektů a výpočtů nejde.
Zdenek Hejčl:
Proto nepotřebují projekt, natož aby se zabývali nějakým stanovením bezpečnosti. Jsou (beach)
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana