Zopakujme si časté chyby v projektové dokumentaci bytové a občanské výstavbě

<< < (4/6) > >>

Pavel Horský:
Jádro......... samotný název hovoří za vše. Jádro je vlastně střed něčeho. V panelových bytech šlo o jádro bytu. Podle mě je naprosto jedno, zda bylo jádro z komančského umakartu, nebo zděné.

Ale jak jsem již psal.....jde o nepodstatnou věc, jde jen o nám již dávno známé slovíčkaření, díky kterému se vždy rozvine dlouhý, bezvýznamný rozhovor (v našem případě diskuse).

Miroslav Minařík:
Citace: Pavel Horský  05.01.2011, 00:29

... se vždy rozvine dlouhý, bezvýznamný rozhovor (v našem případě diskuse).

V tomto případě bezvýznamný. Snad proto, že to jako termín v souvislostech s ničím nekoliduje a nemůže dojít k nedorozumnění.
Jinak jsem zásadně za používání správné a přesné terminologie. Alespoň osoba znalá by ji měla dodržovat.

Jan Alin:
Citace: Martin Šedivý  04.01.2011, 21:01

Takový ranní shon, kde bylo výhrou, byť nehonorovanou, být první, nelze zapomenout. Tak nám to umakartové Jádro s infrákem a otočným umyvadlem nad vanou neberte ;)

A ten pocit když soused o patro výš spláchnul, první zážitek byl k nezaplacení.  ;D

Pokud vím tak "bytové jádro" byl normální oficiální název, nemám už staré normy k dispozici ale myslím že se o něm některá také zmiňovala. Ve starých dokumentacích a technických zprávách se tento termín dá dost často najít.

Tomáš Chovanec:
Citovaním niektorých článkov normy 33 2130 z roku 1983, ktorá je stále platná sa tam zrejme dostal aj výraz jadro, ktorý vtedy fičal.

Inak mám pocit, že presne tento článok som pred časom čítal v nejakom časopise.

midob:
Citace: Tomáš Chovanec  06.01.2011, 22:35

Inak mám pocit, že presne tento článok som pred časom čítal v nejakom časopise.

To je objev Ameriky! Vždyť autoři článků to rozsévají kam mohou! Ale tento je pěknej!

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana