Kolik stojí ohřátí vody ve skutečných korunách?

<< < (2/2)

Václav Pešek:
neřešil bych - mám přímotopný tarif, vodu teplou furt...

rodiče šetří ohřívají vodu kombiňákem ale teplá je jen po zatopení, tj, navečer - to mi za ten diskomfort nestojí...

plyn bych uvažoval u průtokový karmy.... řeší že je voda jakoby furt a není omezená zásoba..

já mám třeba boiler jen 100l, ale díky nočnímu proudu skoro furt, se voda ohřeje skoro furt, tudíž je dostupná opravdu furt...

kombiňák dávat nebudu, i když krbovky budu nahrazovat ustředním topením kotlem.

Rozmahel Vladimír:
Citace: Václav Pešek  20.12.2010, 22:38

kombiňák dávat nebudu, i když krbovky budu nahrazovat ustředním topením kotlem.
Přišel jste ne to, že dávat kamna do bytu je nesmysl?

Václav Pešek:
rozmahel: já to veděl tak nějak už předem, ale protože jsem koupil starší domek, kterej postupně předělávám, byly krbovky, díky tomu, že jedinej komín zachovanej v domu byl v pokoji, dal krbovky, vytopí to v pohodě, ale ten bordel..... sice se to hodně zlepší vysavačem na popel (při vybírání se nepráší) ale prostě bordel to je...

nechám je tam, ale spíš na koukání do ohně, na rozvod je připojovat asi nebudu.

v tuto dobu už dokončuji v podkroví povrchovou úpravu sádrokartonu, takže na jaře vybuduju komín v budoucí kotelně, kterou jsem udělal ze chlíva na krávy, nahoře udělám rozvody a radiátory, pak i dole a potom začnu nahoře s příčkama a druhou koupelnou....

udělal jsem to tak,aby jedněma dveřma byla přístupná z chodby bytu za rohem, a druhý jsem udělal ven pod kolnu, aby se dříví zase nenosilo přes chodbu...

Navigace

[0] Index zpráv

[*] Předchozí strana