Není jiné cesty než HVI (-light)?
Lukáš Rotrekl:
Citace: Kamil Novák 04.12.2010, 19:07
A kolik svodů navrhujete ?
Jestliže je problém ohledně "S", tak zvýšením počtu svodů přeci tato vzdálenost klesá.
Jestliže budou armované stropy v podstatě izolovaně uložené (na cihlovém zdivu), tzn. armatura nebude nikde spojena s nějakým potenciálem země, tak nevím, proč by měl mít blesk vůbec touhu si této armatury všimnout. :-\
Problém by mohl nastat, jestliže by v menší než malé blízkosti od armatury byly nějaké vodivé rozvody (elektro, topení, plyn...). Jestliže je ale možné vést tyto rozvody pouze ve zdivu a u prostupů podlažími zajistit vzájemné oddálení, tak bych zde asi problém neviděl.
Dokážete si představit koordinaci armování? To zase bude mít vliv na statiku. Kam jinam by bylo možné uložit rozvody např. osvětlení....
Kamil Novák:
Citace: Lukáš Rotrekl 04.12.2010, 21:01
Dokážete si představit koordinaci armování? To zase bude mít vliv na statiku. Kam jinam by bylo možné uložit rozvody např. osvětlení....
Nevím, neznám dispozice, ale vy jste přeci uváděl toto :
Citace: Lukáš Rotrekl 04.12.2010, 14:13
.... nemohu dodržet vzdálenost od ŽB desky stropu, a v podstattě ani vnitřních instalací, ale ty by se daly koordinovat (novostavba).
, tak jsem pochopil, že nějaká schůdná varianta existuje. :-\
Lukáš Rotrekl:
Citace: Jaroslav Borovec 04.12.2010, 18:16
OBO Bettermann má ekvivalent!Viz tento katalog ...
http://elektrika.cz/data/clanky/obo-katalog-systemu-ochrany-pred-transientnimi-jevy-tbs
Díky za upozornění, mám katalog někdy z jara a toto v něm ještě nebylo...
Lukáš Rotrekl:
Citace: Kamil Novák 04.12.2010, 21:09
Nevím, neznám dispozice, ale vy jste přeci uváděl toto :, tak jsem pochopil, že nějaká schůdná varianta existuje. :-\
Tím bylo myšleno, že lze koordinovat vnitřní instalace, (v místě svodů oddálit od stěny) ale u toho armování si to představit neumím... Možná to nevyznělo úplně jasně, že to koordinování se týká jen těch instalací...
Jinak plánuju svody 4, pokud budou nekryté, tak si víc neprosadím, ale ani to nemám v plánu, prostě udělám řešení za kterým si stojím nebo dělat nebudu.
Zvýšením počtu svodů na 6, dosáhnu snížení S v pevném materiálu na cca 33cm, což mě opět nic neřeší...
Navigace
[0] Index zpráv
[*] Předchozí strana